Toker, KYÖD'ün başkanı

KYÖD 13. Olağan Genel Kurulu KYÖD Sosyal Tesisleri’nde başladı. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 220 oyla Mehmet Toker başkan olurken, Kahraman Yüce 216 oyda kaldı

Toker, KYÖD'ün başkanı

KYÖD 13. Olağan Genel Kurulu KYÖD Sosyal Tesisleri’nde başladı. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 220 oyla Mehmet Toker başkan olurken, Kahraman Yüce 216 oyda kaldı

29 Mayıs 2016 Pazar 18:39
Toker, KYÖD'ün başkanı

 Mevcut yönetim kurulunda Genel Sekreter olan Kahraman Yüce ile, Mehmet Toker başkan aday olduğu kongrede 724 kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Divan başkanlığını Tamer Solakoğlu’nun yaptığı kongrede 8 yönetim kurulu üyesi, 3 denetleme kurulu üyesi ve 5 disiplin kurulu üyesi seçilecek. Kongreye CHP eski Milletvekili Bekir Yurdagül, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Baro Başkanı Sertif Gökçe, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, KYÖD eski Başkanı Hakan Tanta, Semra Başlak, Mustafa Küpçü ve dernek üyeleri katılım gösterdi

 

KYÖD STK ÇATISI OLDU

Kongrede ilk olarak konuşma yapan KYÖD mevcut Başkanı Turgay Yılmaz, “Bir avuç üniversite öğrencisinin kurduğu KYÖD, daha sonra sivil toplum kuruluşları çatısı oldu. Toplum tarafından önemsendi. Zamana ayak uydurdu. Ayakta kalmasının her geçen gün büyümesinin sebebi misyonudur. KYÖD, Atatürkçülüğü, çağdaşlığı ve laikliği misyon edinmiş bir denektir. Başkanlık süresi boyunca misyona sahip çıktım. Sağlıklı temelleri atılmış bir KYÖD var. KYÖD önümüzde ki yıllarda 70’inci yılını kutlayacak. Büyümesinde bir damla su katıysam ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

Kahraman Yüce’nin listesi: Kahraman Yüce, Nejat Gacar, Çağlan Arslan Bozkuş, Murat Kambur, Barkın Karan, Anıl Termelioğlu, Özlem Tegün, Piraya Gök. Denetim Kurulu: Akif Yılmaz Kavafoğlu, Nazım Gençtürk, Volkan İnanç. Disiplin Kurulu: Semra Başlak, Nadir Birok, Yalçın Kayalı, Hasan Ömer Gültekin, Turgay Yılmaz. Mehmet Toker’in listesi: Mehmet Toker, Ufuk Pekmertol, Didem Turan, Cemil Çetin, Veysel İnaltekin, Bahar Uzman, Ayfer Öz, Ayşin Konak, Pelin Emir. Denetim Kurulu: Atakan Sonugelen, Feridun Adıyaman, İsmail Birtürk. Disiplin Kurulu: Saffet Koşar, Fatih Mehmet Çağla, Ömer Keskin, Tuğman Kayalı, Adnan Sancak.

 KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ

Başkan adaylarından ilk sözü Kahraman Yüce aldı. Yüce KYÖD'ün tarihini anlatarak başladığı konuşmasında, " Her KYÖD'lünün derneğimizin ilkelerini iyi önemsediğini düşünüyoruz. KYÖD dinamizmini gençlik gücüne borçludur. Ayakta kalmasını tecrübe olarak gördüğü üyelerimize borçludur. Gençlik ve tecrübeyi buluşturacağız sloganımızla çıktığımız bu yolda kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. " ifadelerini kullandı. Kısaca kendisini tanıtan Yüce, Şu durum benim için çok önemli Atatürkçülük, Laiklik ve Çağdaşlığı ilke edinen KYÖD'e büyüklerimizden de onay alarak aday oldum. KYÖD'ü kuran gençliğin azminden izin aldık. Bu yola devam etmek için KYÖD'e talip olduk. Taşın altına sadece elimizi değil tüm bedenimizi koyacağız. Derneğimizin kentin senatosu ünvanı için çabalayacağız. Yeni üyelerle mali yapıyı güçlendirmek.  KYOD'ün var olan yerinin satın alınması için var olan gücümüzü ortaya koyacağız. Bu çalışmaları yaparken derneğimizin kasasından para çıkmaması için çabalayacağız. KYOD'ün birikimi olarak gördüğümüz tecrübeli üyelerimizle birlikte çalışacağız. " ifadelerini kullandı. KYOD'ün 70. yılını çok önemsediklerini belirten Yüce, "70. yılımızı coşkuyla kutlayacağız. Derneğimizin tarihini anlatan kitap çıkaracağız. 70. yılını tüm Kocaeli hep birlikte kutlayacağız." dedi Yüce konuşmasını, " Yaşasın KYÖD, Yaşasın Atatürk ilkeleri, Yaşasın Tam bağımsız Türkiye " sözleri ile sonlandırdı.

 

BAŞKAN OLMAYA İHTİYACIM YOK

Bir diğer aday olan Mehmet Toker ise konuşmasında " Bu kenti kim yönetirse yönetsin hiç bir şekilde yok sayılmayacak irade sahibi bir kurum olmalıdır. Bende 18 yaşında öyle şeylere talip oldum ki. Bu ülkede gençlik geleceğimiz bundan hiç şüphem yok. KYÖD'de başkanlık yapacak başkan ve yöneticilerin yaşları önemli değil. Yüreklerindeki çarpıntı önemli. KYÖD'de ne oluyor ne bitiyor diye düşündüğüm zaman yüreğimin acıdığını hissettiğimi ifade etmek istiyorum. Kurucusu olmaktan övünç duyduğum bu kurumu çok önemsiyorum. 4 ay önce Turgay Yılmaz'la görüştüm. O an aldığım mesaj şu eğer bu işler böyle giderse, müdahale edilemezse, KYÖD'lüler yeniden KYÖD'e el vermezse 6 ay sonra bu kapıyı kapatırız. Bu derneğin kurucu üyesi olan, görevden hiç kaçmamış biri olarak düşündüm. Oturduk eylem planı hazırladık." ifadelerini kullandı. Ne zaman çağrılsam koşup geldiğim KYÖD'e başkan olmasam bile elimden geleni yapmak için geldim" diyen Toker, "Bu kente katkı sağlamak için KYÖD'e başkan olmaya ihtiyacım yok. Bu sıfatı almama ihtiyacım yok. 12 başkan adayı olmak isteyen oldu. Bunlarla en az bir kaç kez görüştüm. Önerilerimi sundum. Başkan adayı olarak bunları söylemedim. Kimin başkan kimin yönetici olacağı hiç önemli değil. Süreci izledim. Ben sorumluluk duygumla başkan adayları toplantısında adaylığımı açıkladım. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz şiarı bizim için önemli bir deyimdir. Vaat ettiklerimizden çok tanıdığınız Mehmet Toker'i düşünün. Bu salonda oturulacak yer bulunmamasını ayakta 400-500 kişi olmasını beklerdik. Ben bardağın boş tarafıyla hin uğraşmadım." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Son Güncelleme: 29.05.2016 18:41
Anahtar Kelimeler:
BaşkanKYÖDToker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38