banner28
banner23
banner36

Trafik kazalarının yoğun olduğu kavşak noktaları incelendi

Büyükşehir’in yürüttüğü proje kapsamında ilimizde en çok kazanın yaşandığı yerler tespit edildi

Trafik kazalarının yoğun olduğu kavşak noktaları incelendi

Büyükşehir’in yürüttüğü proje kapsamında ilimizde en çok kazanın yaşandığı yerler tespit edildi

19 Eylül 2014 Cuma 10:47
Trafik kazalarının yoğun olduğu kavşak noktaları incelendi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama ve Etüt Proje Şube Müdürlüğü ve EMBARQ (Sürdürülebilir Ulaşım Derneği) ile işbirliği halinde yürütülen trafik kazalarını azaltmaya yönelik “Kent içi Ulaşımda Yol Güvenliği Projesi” (RSLab) kapsamında çalışmalar devam ediyor. 

5 KARA NOKTA BELİRLENDİ

Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (EMBARQ) ile birlikte Sekapark Otel’de yapılan Yol Güvenliği Çalıştayı’nın ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından temin edilen 2013 yılı içerisinde meydana gelmiş 3 bin 259 kazanın tutanakları, Ulaşım Planlama ve Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından sayısal ortama aktarıldı. EMBARQ ile birlikte sayısal ortamdaki verilerin, Visum Safety programı ile mekânsal analizleri yapılıp,  trafik kazalarının en yoğun olduğu kara noktalar belirlendi. Belirlenen 5 kara noktada, EMBARQ kurucularından ve Yol Güvenliği Denetçisi Dr. Carsten Wass başkanlığındaki ekip ve Ulaşım Planlama ve Etüt Proje Şube Müdürlüğü’nden projeyle ilgili uzman personeller tarafından 2 gün sahada incelemeler yapılarak, görüşler paylaşıldı. 

KAZALARIN VERİ DEPOLAMASI YAPILACAK

Yapılan analizlerde kazaların yoğun olarak gerçekleştiği Gebze Eskihisar Kavşağı, Gebze İmam Hatip Lisesi önü, DSİ Kavşağı, Yüzbaşı Kavşağı ve İnönü Caddesi’nde fotoğraflar çekilerek, kavşak yapıları incelendi. Bu çalışmalar sonucunda trafik kazalarını azaltmaya yönelik rapor hazırlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde internet ortamında trafik kazalarının mekânsal ve sözel verilerinin depolanması ve bu sistemin kentin coğrafi bilgi sistemleri ile senkronize çalıştırılması için Yönetim Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ile birlikte bir proje yürütülüyor.  Proje ile ilimizde yaşanan trafik kazalarının güncel bir sistemle depolanması sağlanacak. Aynı zamanda oluşturulacak web tabanlı uygulamalar ile birlikte mekânsal ve istatistiksel analizlere hızlı bir şekilde erişilebilecek.

Son Güncelleme: 19.09.2014 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38