Ulaşıma tek merkezden kontrol

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımanın kontrolü noktasında tek merkezden sistematik çalışıyor

Ulaşıma tek merkezden kontrol

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımanın kontrolü noktasında tek merkezden sistematik çalışıyor

17 Mart 2014 Pazartesi 12:18
Ulaşıma tek merkezden kontrol
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi, sistematik olarak toplu taşımayı tek merkezden kontrol ediyor.  444 11 41 numaralı Ulaşım Çağrı Merkezi’nde de vatandaşların talep ve şikayetleri değerlendiriliyor.

 

TOPLU TAŞIMA DİSİPLİNİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kocaeli Toplu Ulaşım Kontrol Merkezi, teknik uydu takibi ile araç güzergâhları, sefer saatleri, hız kontrolü, şehir kameraları ve araç içi kameralar ile araçların trafikteki seyirleri ve sürücülerin davranışlarını kontrol edebiliyor.  Özellikle belediye otobüs sürücüleri ile online bağlantı sağlanarak hatalara anlık müdahalede bulunuluyor. Yapılan kontroller sonucu tespit edilen olumsuzluklar da zapta geçiriliyor. Merkez ile tüm Kocaeli içerisindeki toplu taşıma araçlarının trafik içerisinde kontrol ve disiplini sağlanıyor.

 

ARAÇLARIN ANLIK TAKİBİ

Bir yılda 6 bin araca çalışma saatleri,  12 bin araca güzergah uygunluğu, 2 bin araca hız kontrolü denetimi yapıldı.  2 bin 400 aracın trafik yoğunluğu kameradan kontrol edilirken 11 bin aracın anlık takibi sağlandı. Durakta aşırı bekleme denetimine de 3 bin 500 araç tabii tutulurken 350 araca da kısa geçiş noktası denetimi, 2 bin araç içinden kameradan denetim yapıldı. 4 bin 869 şikayet de merkez tarafından yazılı olarak cevaplandırıldı.

 

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN

2009 yılından bu yana hizmet veren Ulaşım Çağrı Merkezi vatandaş memnuniyeti için 7/24 Kocaeli Toplu Taşıma ile ilgili öneri, şikayet ve istekleri değerlendiriyor. Görüşmeler hizmet kalitesi takibi amacı ile kayıt altına alınırken vatandaşın istek veya şikayetleri ilgili müdürlüklere iletildikten sonra sonuçlandırılıyor. Sonuçlar talep sahibine dönüş yapılarak bildiriliyor ve vatandaşın problemleri çözüme kavuşturuluyor. Ulaşım Çağrı Merkezi’nde 8 operatör günün 24 saati kesintisiz hizmet veriyor. 2013 yılında 86 bin 442 vatandaşa hizmet verilirken, 2009 yılından bu yana 255 bin 997 vatandaşımızın talepleri yerine getirildi.

 

Son Güncelleme: 17.03.2014 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38