Ali Çankırılı Körfez’de ‘Çocuklara Söz Geçirme Sanatı’ Anlattı

Körfez Belediyesi, aile için eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla ebeveynlere yönelik eğitim çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor.

Ali Çankırılı Körfez’de ‘Çocuklara Söz Geçirme Sanatı’ Anlattı

Körfez Belediyesi, aile için eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla ebeveynlere yönelik eğitim çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor.

15 Ocak 2015 Perşembe 23:29
Ali Çankırılı Körfez’de ‘Çocuklara Söz Geçirme Sanatı’ Anlattı

Düzenlenen etkinliği aileler yoğun ilgi gösterdi. Körfez Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Belediye Meclis Üyeleri, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan ve çok sayıda vatandaş düzenlenen seminere ilgi gösterdi.

Önemli Konu Başlıkları Sırasıyla İzleyicilere Aktarıldı

Eğitim çalışmaları kapsamında Körfez Belediyesinin gerçekleştirdiği pedagog yazar Ali Çankırılı ile ‘Çocuklara Söz Geçirme Sanatı’ semineri Tütünçiftlik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Çocukların sağlıklı gelişimi için anne-babalardan baskı görmemeleri, ebeveynlerin çocuklarına güvenmeleri ve dinlemeleri gerektiğinin ele alındığı seminerde önemli konuların altı çizildi. Alanında uzman ve yazar pedagog Ali Çankırılı’nın sahneye çıkmasıyla başlayan program sinevizyon gösterisiyle devam etti. Sırasıyla resim slâytları eşliğinde önemli konu başlıkları vatandaşlara Ali Çankırılı tarafından aktarıldı.

Çankırılı, “Biz Fakirlik ve Baskı Altında Büyüdük”

Pedagog yazar Ali Çankırılı, ebeveynlerin söz dinletebilmek adına yaptığı en büyük yanlışın çocuğun her istediğini yerine getirme ve davranışlarına sınır koymama olduğunu söyledi. Çankırılı, "Biz fakirlik ve baskı altında büyüdük, çocuklarımız maddî sıkıntı çekmesin, baskı altında büyümesin" diyen ebeveynlerin çocuklarının her isteğini yerine getirdiğini ifade etti. Bu şekilde çocuğun mutlu olacağına ve bağımsız bir kişilik kazanacağına inanıldığını belirten Çankırılı, aksine çocuğun doyumsuz, şımarık, saygısız, sabırsız, şükürsüz, tembel, kural ve sınır tanımayan bir kişiye dönüşeceğini aktardı.

Koyduğunuz Sınırlar Yol Gösterici Bir Levha Gibidir

Sınırların yol gösterici trafik levhaları gibi olduğunu söyleyen Çankırılı, “Aradığınız adresi bulmak için kim bilir kaç kez yanlış yola girer, kaç kez kaza atlatırsınız. Doğru ve kabul edilebilir davranışları öğrenmeye çalışan çocuklar için de durum aynıdır. Koyduğunuz sınırlar yol gösteren levhalar gibidir." dedi. Çankırılı, sınırların sanıldığı gibi, çocukların haklarını kısıtlamak, onlara baskı uygulamak olmadığını aktararak, "Sınırlar, çocuklara korundukları, güvende oldukları ve değer verildikleri duygusu kazandırır. Aile içi kurallara uymalarını, işbirliği yapmalarını, otoriteye saygı duymalarını sağlar, sorumluluk kazandırır" şeklinde konuştu.

Pedagog yazar Ali Çankırılı düzenlenen programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Aile içi eğitimlere ve seminerlere önem veren bir Belediyeniz var. Körfez Belediyesinin bu tür seminerleri düzenleyip halkı bilgilendirdiği için ben şahsım adına teşekkür ederim. Sizlerle inşallah ilerleyen zamanlarda tekrar buluşacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı İsa Taş Çankırılı’ya Kiraz Motifti Hediye Etti

Pedagog yazar Ali Çankırılı’nın yapmış olduğu semineri alkışlar ile süsleyen izleyiciler, Çankırılıya vermiş olduğu seminer adına teşekkür etti. Daha sonra sahneye gelen Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Pedagog yazar Ali Çankırılı’nın düzenlediği seminer için teşekkür ederek, Körfez’in sembolü olan Kiraz Motifti hediye etti.

İzleyicilerine yararlı bilgiler aktaran Pedagog yazar Ali Çankırılı programın sonunda okuyucularına kitaplarını imzaladı.

 

 

Son Güncelleme: 15.01.2015 23:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38