Başkan Baran’dan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Baran’dan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

03 Aralık 2015 Perşembe 12:27
 Başkan Baran’dan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Başkan Baran, Körfez Belediyesi olarak, engellilerin hayatını kolaylaştırma adına yaptıkları hizmetlerin verdiği sevinç ve mutluluk ile bütün engellilerin 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutladığını belirtti. Başkan Baran, “Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engelli vatandaşlarımıza ilişkin konular, her kesimin yakın ilgisini gerektirmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda çağımızın getirdiği gelişmelerle birlikte engelli vatandaşlarımızın pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkanı sağlamak çok büyük önem taşımaktadır. Körfez Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin bu fırsatlardan istifade etmelerine imkan sağlayarak, onların başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları için gayretlerimiz sürmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
Engelli Vatandaşlarımız Toplumun Ayrılmaz Bir Parçasıdır
Başkan Baran, “Engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Kişinin doğuştan gelen, ya da sonradan edindiği engelinin gündelik, iş ve özel yaşamında olabildiğince az hissedilebilir hale geldiği bir yaşam için çabalarımız sürüyor. Engelli vatandaşlarımızın, yaşlı yurttaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını daha kolay ve yaşanır kılmak adına gösterdiğimiz hassasiyet ve çabalar, hayata karışmak için evden dışarı atılan her bir adım ile birleştiğinde, Körfezimiz daha da değişip renklenecek ve farklı anlamlar kazanacaktır” dedi.
Başkan Baran mesajını şu şekilde tamamladı:3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.

Son Güncelleme: 03.12.2015 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38