Körfez’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Bir asır önce büyük bir kahramanlık destanı ile Türk ulusunun tutsak edilemeyeceğinin dünyaya haykırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi, Körfez’de çeşitli programlarla anıldı.

Körfez’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Bir asır önce büyük bir kahramanlık destanı ile Türk ulusunun tutsak edilemeyeceğinin dünyaya haykırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi, Körfez’de çeşitli programlarla anıldı.

18 Mart 2015 Çarşamba 19:40
 Körfez’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı sebebiyle, Körfez’de sabah namazı programı ile başladı. Yeniyalı Merkez Camiinde başlayan programa Körfez halkı yoğun ilgi gösterdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş düzenlenen programa katıldı.

Körfezliler Çanakkale Şehitleri İçin Sabah Namazında Buluştu

Yeniyalı Merkez Camiinde kılınan sabah namazının ardından getirilen tekbirlerle, salat-ü selamlarla, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Yasin’i Şeriflerle ve yapılan dualarla Körfezliler ecdatlarını andı. Sabah namazı programının sonrasında ise vatandaşlara Körfez Belediyesi ekipleri tarafından Buğday Aşı Çorbası ikram edildi. Belediye Başkanı İsmail Baran, “Ecdadımız 100 yıl önce düşman güçlerine karşı tek vücut ve tek millet olarak büyük bir zafer kazandı. Bugün Çanakkale Deniz Zaferinin 100 ’üncü yıldönümü olması münasebetiyle halkımızla ecdadımızı anıyoruz” dedi. Düzenlenen sabah namazı programının ardından Körfez’de kısa bir süre önce hizmete giren ikram çeşmesinde de buğday aşı çorbası aktı. Belediye Başkanı İsmail Baran’da ikram çeşmesinden akan buğday aşı çorbasını vatandaşlarla birlikte içti.

Düzenlenen Programlara Protokol ve Körfezliler Yoğun İlgi Gösterdi

Daha sonra Çanakkale Şehitlerini anmak üzere Körfez Şehitliğinde bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan anma program Şehitlik Anıtına çelenk koyma töreniyle devam etti. Düzenlenen törene Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Körfez Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Gaziler Derneği Körfez Temsilcisi Salih Aydın, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile Siyasi Parti Temsilcileri, Gaziler, Askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale Şehitleri adına saygı ateşi açan askerlerin ardından Körfezli Protokol üyeleri şehit mezarlıklarını ziyaret ederek şehit aileleriyle sohbet etti. Körfez protokolü, şehit mezarlıklarını teker teker gezerek karanfil bıraktı. Daha sonra şehitlik defterini imzalayan Başkan Baran, “Çanakkale, milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almış aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir. Çanakkale Zaferi bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır” dedi.

Başkan Baran, “Çanakkale Şehitlerimizi ve Zaferimizi Birlik Beraberlik İçerisinde Kutluyoruz”

Resmi program daha sonra Tütünçiftlik Kültür Merkezinde devam etti. Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Öğrencilerin Çanakkale Şehitleri için okudukları şiirler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale temalı düzenlenen yarışmalarda şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Belediye Başkanı İsmail Baran, Çanakkale savaşının Türk milletinin birlik ve beraberliğinin harcını oluşturduğunu belirterek, Çanakkale’de tutuşturulan zaferin gururla ve birlik beraberlik içerisinde kutlandığını ifade etti.

 

Son Güncelleme: 20.03.2015 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38