Körfez’de Cemevi Kuruluyor

Körfez Belediye Meclisi, 2015 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanvekili Faruk Denli başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez’de Cemevi Kuruluyor

Körfez Belediye Meclisi, 2015 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanvekili Faruk Denli başkanlığında gerçekleştirdi.

03 Şubat 2015 Salı 19:07
Körfez’de Cemevi Kuruluyor

Körfez Belediye Meclisi, 2015 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanvekili Faruk Denli başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 19 gündem maddesi ele alındı. Mecliste bir önceki aya ait tutanak özetlerinin oylanması ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Şubat ayı meclisinde imar ve şehircilik komisyonuna havale edilen ilgili rapor sonuçları okunarak meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının diğer gündem maddesi olan, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan hükümleri değişikliği teklifinin imar ve şehircilik komisyonuna havalesi oybirliği ile karara bağlandı.

Yeni Kardeş Belediye İzmir Kınık Belediyesi

 Kınık Belediyesinin kardeş belediye teklifi üzerine Körfez Belediyesi'nin İzmir ili Kınık Belediyesi ile Kardeş Şehir Belediyesi olmasına Şubat ayı Olağan Meclisinde oy çokluğu ile karar verildi. Körfez Belediyesinin bu kararla birlikte yurt dışında dört, yurt içinde üç kardeş belediye olmak üzere toplamda yedi kardeş belediyesi bulunmaktadır.

 Belediye çalışmalarının daha hızlı ve kaliteli şekilde yapılabilmesi amacıyla Plan ve proje Müdürlüğü kurulurken, Çevre Kontrol Müdürlüğü Temizlik İşleri Müdürlüğü adı altında, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü adı altında birleştirildi. 

 Evsel Katı Atık Maliyeti Körfezli vatandaşlardan alınmayacak

 2872 Sayılı Çevre Kanunun 11. Maddesi’ne göre hazırlanan “Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve 27/10/2010 tarihli ve 27742 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık su Altyapı ve Evsel katı Atık Bertaraf Tesisleri tarifelerinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik” çerçevesinde belediyeler tarafından alınmakta olan katı atık bedelinin Körfez Belediyesi tarafından alınmamasına ilişkin madde oybirliğiyle kabul edildi. Körfez halkı, belediye tarafından ülke genelinde uygulanan bu yönetmeliğin hayata geçirilmesinin 1 yıl ertelenmesi sonucunda bu bedeli ödemeyecek.

Gündemin bir diğer maddesi olan, Körfez Müftülüğünün Hizmet Binasının tamamlanması için yapılacak yardım oybirliğiyle kabul edildi.

Körfez’de Cemevi Kuruluyor

Önerge olarak gündeme gelen Alevi vatandaşlar için yapılacak olan Cemevi için yer tahsisi ve yardım talebi oybirliğiyle kabul edildi. Yavuz Sultan Selim mahallesinde imar plan değişikliği yapılarak kurulması planlanan Cemevinin inşaat çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacak.

Bir sonraki meclis tarihi 3 Mart 2015 saat 15.00 olarak belirlendi.

Son Güncelleme: 04.02.2015 23:17
Anahtar Kelimeler:
Körfez’deCemeviKuruluyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan sel 2015-02-04 20:11:50

zaten yavuz selim mh de (mezarlık yanında ) cem evi var. o yetersiz mi geliyor muş. yoksa seçim öncesi yalakalık olsun diye mi yapılacak.

banner34

banner39

banner37

banner38