banner28

Körfez’de Mutluluğun Sırları Anlatıldı

Körfez Belediyesi ‘Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ kapsamında düzenlediği etkinliklerine mart ayında da dolu dolu devam ediyor.

Körfez’de Mutluluğun Sırları Anlatıldı

Körfez Belediyesi ‘Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ kapsamında düzenlediği etkinliklerine mart ayında da dolu dolu devam ediyor.

19 Mart 2015 Perşembe 09:55
 Körfez’de Mutluluğun Sırları Anlatıldı

Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde her ay birbirinden farklı yazarları ve aktivistleri ağırlayan Körfez Belediyesi, aile içi eğitim ve evlilikte mutluluğun sırlarını anlatan bir seminer düzenledi. Düzenlenen seminere özellikle evli çiftler yoğun ilgi gösterdi. Tütünçiftlik Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda Körfezli bayanlar düzenlenen seminere katıldı.

Kayaoğlu, İnsanların Kişilik Özelliklerini Anlattı

Seminerde, aile içi iletişimin önemi, aile içi ilişkilerin nasıl olması gerektiği, kişilerin hangi psikolojik durumlarda bulunarak olaylara nasıl tepkiler verdiği ve öfke kontrol sistemleri konularını ele aldı. Sağlıklı ve sağlıksız, mutlu ve mutsuz insanların kişilik özellikleri ve davranış şekillerini anlatan Kayaoğlu, “İnsanlar normal ve sağlıklı, nevrotik ve psikotik insanlar olarak 3 gruba ayrılır.” dedi. Sağlıklı ve normal insanların olaylara olağan tepkiler verdiğini söyleyen Kayaoğlu, dışarıdan bakıldığında nevrotik insanların iç huzur ve denge açısından mutlu olmayan, psikotik insanların ise dışarıdan bakıldığında sağlıklı görüntü vermeyip psikolojik açıdan hasta olduğunu söyledi.

Körfezliler Kayaoğlu’nu İlgiyle İzlediler

Anlatılan konuları ilgiyle ve dikkatle dinleyen Körfezliler, Kayaoğlu’nun anlattıklarını ayrıca not aldılar. Önemli konu başlıklarını izleyicilere vurgulayarak anlatan Kayaoğlu, ilişkilerde yaşanan sorunlara da değindi. Aniden alınan kararların geleceğimiz konusunda oldukça zararlı olduğunu ifade eden Kayaoğlu, evli çiftlerin eşlerine nasıl davranması gerektiğini de söyledi. Mutlu olmanın aslında ruhsal yaşanan bir davranış olduğunu vurgulayan Kayaoğlu, mutluluk duygusunu yaşayan insanların genel davranışlarının daha pozitif olduğunu söyledi. Kayaoğlu, “İnsanlar mutlu olduklarında, iç dünyalarına olumlu düşünceleri yerleştirdiklerinde, mutluluğu kendi kalplerinde ve gönüllerinde hissettiklerinde bunu farkında olmadan davranışlarına da yansıtırlar” dedi.

Yoğun ilgi gören programda seyircilerin de sorularını yanıtlayan Kayaoğlu, insanın kendisine ve ailesine değer vermesinin önemine de dikkat çekti. Programın sonunda Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Mehtap Kayaoğlu’na çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Son Güncelleme: 19.03.2015 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38