Körfez’in Caddelerine Renk Geldi

Marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Körfez, park ve prestij yeşil alanlarında boy gösteren rengarenk çiçekleriyle her mevsimi ayrı bir “çiçek kent” güzelliğiyle karşılıyor.

Körfez’in Caddelerine Renk Geldi

Marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Körfez, park ve prestij yeşil alanlarında boy gösteren rengarenk çiçekleriyle her mevsimi ayrı bir “çiçek kent” güzelliğiyle karşılıyor.

09 Şubat 2015 Pazartesi 19:08
Körfez’in Caddelerine Renk Geldi
 

Her mevsime özel çiçeklendirme çalışmalarıyla Körfez’in yeşiline yeşil katan Körfez Belediyesi, kış aylarının gelmesiyle birlikte mevsime özel çiçeklendirme çalışmalarıyla, adeta toprağa nakış nakış çiçek işliyor.Değişik konularda gerçekleştirdiği projelerle Körfez’i marka kent statüsüne ulaştıran Körfez Belediyesi, geçtiğimiz yıllardaki tecrübesinden de yararlanarak bu yıl Körfez’i rekor sayıda çiçekle donatıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Körfez’in dört bir yanını çiçeklerle donatan Körfez Belediyesi, kendi üretimini yaptığı çiçeklerle kentin her noktasını çiçeklerle donatacak. Bunun yanı sıra Körfez Belediyesi özel planlanan ve tasarlanan saksıları da kendi bünyesinde üreterek kentin çeşitli noktalarına yerleştiriyor.Yerleştiren bu özel saksılar kentin geneline ve caddelerine ayrı bir güzellik katıyor.

Körfez Rengârenk Oluyor

Dikimi yapılan ve yapılacak olan tüm çiçekleri, Körfez’in iklimine uyum sağlayacak tür ve çeşitten seçtiklerine dikkat çeken belediye yetkilileri, “Körfez’in çeşitli noktalarına yerleştirilen bu çiçekler kente ayrı bir hava katıyor. İlçemizi mevsimlik bahçe çiçekleriyle donatırken yerli çiçek üretimine de her zaman öncelik veriyoruz” ifadelerini kullandılar.

Çeşit Çeşit Türde Çiçek

Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler İşleri Müdürlüğü, Sardunya, Cam Güzeli, Papatya, Ardıç, Alev, Mavi Selvi, Acem Halısı ve mevsimlik çiçek türleriyle yapılan çevre düzenlemeleriKörfez’i farklı bir güzelliğe büründürüyor. Lale, Gül ve Sümbül çiçekleri ise toprakla buluştuktan sonra güzelliğini sunan soğanlı tür bitkiler olarak yeşil alanları, kavşakları, caddeleri ve meydanları süslüyor.

Kış mevsimine özel çiçeklendirme çalışmaları kapsamında Körfez’ebinlerce kış çiçeği dikimi gerçekleştiren Körfez Belediyesi, rekreasyon alanları, parklar, kavşaklar, cadde ve refüjler ile Körfez’in dört bir yanını kış mevsimine özel çiçeklerle donatmaya devam edecek. Yapılan çalışmalardan ve çeşitli noktalara bırakılan saksıları ve çiçekleri çok beğenen Körfezliler yetkililere teşekkürlerini sundular. Ahşap saksıların modelini çok beğenen Körfezliler mevsimlik çiçekleri ve saksıları sık sık kontrol ettiklerini koruduklarını dile getirdiler. 

Son Güncelleme: 09.02.2015 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38