Körfezliler, 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Dualarla Yâd Etti

Marmara Depreminin 17. yıldönümünde depremde hayatını kaybedenler anısına, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ev sahipliğinde Tütünçiftlik’te bulunan Deprem Anıtını önünde anma programı düzenlendi.

Körfezliler, 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Dualarla Yâd Etti

Marmara Depreminin 17. yıldönümünde depremde hayatını kaybedenler anısına, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ev sahipliğinde Tütünçiftlik’te bulunan Deprem Anıtını önünde anma programı düzenlendi.

18 Ağustos 2016 Perşembe 12:19
 Körfezliler, 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Dualarla Yâd Etti

Duygu Dolu Anlar Yaşandı

17 Ağustos 1999'da, saat 3.02 ‘de 7,4 şiddetinde yaşanan Marmara Depremi’nin 17. Yılında Deprem Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, AK Parti Körfez İlçe Başkan Vekili Şaban Aydın, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Şehit yakınları ve Körfezli vatandaşlar katılım sağladı.
Akşam namazından sonra, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfezliler ile birlikte 1999 Marmara depreminin 17. Yıldönümünde deprem anıtı önünde Deprem Şehitlerini yâd etti.
Düzenlenen anma programında Başkan Baran, “ Değerli ilçe protokolümüz, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler, kıymetli hemşerilerim hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. 17. Yılına idrak ettiğimiz Deprem Şehitlerimizi anma programımıza hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Duygulu bir akşam, konuşmak zor.
17 Ağustos 1999'da, saat 3.02 ‘de asrın felaketi dediğimiz o büyük deprem felaketi ile, 17 bin 480 şehit verdik, 44 bin 500 yaralımız vardı. Cenab-ı Hak bir daha İlçemizde, İlimizde, Ülkemizde böyle bir felaket yaşatmasın. Felaketler Ülkemizde birbirini kovalıyor. 1 ay önce 15 temmuz felaketini yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimi sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların da mekanları cennet olsun. Bu meydanımızın adını, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı olarak değiştirdik. Bizler Ülkemize, Demokrasimize sahip çıkacağız. Yaşanılan Deprem felaketinde büyük dersler çıkardık ve bilinçlendik. Yapacağımız binalarımızı sağlam inşa edeceğiz.
Bu önemli anma gününde, acılarımızın hâlâ tazeliğini koruduğunu ve kelimelerin kifayetsiz kaldığını hissediyoruz. 17 Ağustos Depremi’nde vefat etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet, kalanlara ise başsağlığı diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın konuşmalarının ardından, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan’da duygu ve düşüncelerini Körfezliler ile paylaşarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi.

 

17 Ağustos Deprem Şehitleri Dualarla Anıldı

Deprem anıtı önünde organize edilen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okunarak dualar edildi. Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan ve Körfez İlçe Müftülüğü’ne bağlı hocaların okudukları Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerifler, Deprem Anıtını dolduran ilçe halkı tarafından gözyaşları içerisinde dinlendi. Programın son bölümünde ise hep birlikte dualar edilerek deprem şehitleri, demokrasi şehitleri ve tüm şehitlerimiz bir kez daha rahmetle anıldı. Gerçekleştirilen anma programında, pilav ikramı da yapıldı.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 19.08.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38