banner28
banner23
banner36

Sülfürik Asit ÇED Toplantısına Halk Karşı Çıktı

Körfez ilçesine yapılması planlanan sülfürik asit tankının ÇED toplantısına halk karşı çıktı. Projenin vatandaşların yararına olmadığını belirten vatandaşlar toplantının yapılmasına izin vermedi

Sülfürik Asit ÇED Toplantısına Halk Karşı Çıktı

Körfez ilçesine yapılması planlanan sülfürik asit tankının ÇED toplantısına halk karşı çıktı. Projenin vatandaşların yararına olmadığını belirten vatandaşlar toplantının yapılmasına izin vermedi

21 Nisan 2021 Çarşamba 12:01
Sülfürik Asit ÇED Toplantısına Halk Karşı Çıktı

Körfez Kabakoz Mahallesi’nde yapılması planlanan çevre örgütlerinin karşı olduğu sülfürik asit tankı için Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde ÇED toplantısı hazırlıkları yapıldı. Ancak vatandaşların tepkisi toplantıyı yaptırmadı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililer Tutanağa ‘Halk bilgi edinme hakkını kullanmak istememiştir’ ifadesini yazdı.

MİLLET İTTİFAKI VATANDAŞA DESTEK VERDİ

Toplantıya CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, İYİ Parti grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz, İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, CHP Doğa ve İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bilgi Dehmen, TMMOB İKK Sekreteri Murat Kürekçi, Tütünçiftlik Güzelleştirme Derneği başkanı Yaprak Fidancı, Kocaeli KAI Vakfı eski Başkanı Mehmet Irak, İYİ Parti Körfez İlçe Yöneticisi Aynur Vergili, çevre ve şehircilik il müdürlüğünden gelen yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

İYİ PARTİ KÖRFEZ İLÇE YÖNETİCİSİ AYNUR VERGİLİ

İYİ Parti Körfez İlçe yöneticisi Aynur Vergili toplantının başında yetkililerin konuşmasına izin vermeyerek “Biz bu toplantının yapılmasını istemiyoruz, bilgi de istemiyoruz. Fabrikayı da istemiyoruz. Körfez’in yaşam hakkını elinden alamazsınız. Biz zaten sülfürik asidin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu toplantı yapılamaz. Yaşam hakkımızı elimizden alamazsınız” diyerek tepki gösterdi.

KOCAELİ KAI VAKFI ESKİ BAŞKAN MEHMET IRAK

Kocaeli KAI Vakfı eski Başkan Mehmet Irak ise “Toplantı ve gösteriler yasaklanmıştır. Yaptığını yasaya aykırıdır. Körfez sanayiye doymuştur. Limanlar, fabrikalar ve sülfürik asit tankı Körfez ve Kocaeli halkına ihanetten başka bir şey değildir. İnsanlar kanserle savaşıyor. Bu toplantı yapılamaz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Gidin Başiskele’ye yapın Amerika’nın zencisi değiliz bu ülkede. Körfez’e bunu yapamazsınız izin vermiyoruz gidin başka yerde yapın. Her fabrika kurmaya Körfez’e geliyorsunuz. Burası pilot bölge değil. Gidin Başiskele’de yapın” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI CAHİT SÜRÜM

İYİ Parti İlçe Başkanı Cahit Sürüm, “Bu projenin atom bombasından farklı olmadığını biliyoruz. Belediye başkanımız da asit tankının yapılmasını istemediğini belirti. Vatandaşımız burada ama biz bugün burada kent konseyini göremedik. Birlikten kuvvet doğar biz bunu sağladık. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Bu projeye izin vermedik vermeyeceğiz de” dedi.

CHP İLÇE BAŞKANI BÜLENT YILDIZ

CHP İlçe Başkanı Bülent Yıldız, “Körfez ilçesinde zaten bir toz tabakası var. Bunun yanında sülfürik asit tesisini bu ilçe için intihar olacaktır. Bu ilçenin muhtarları, STK’ları ile olup bitenlere sizlere göstermek için buradayız. Toplantının bu saatten sonra yapılmasının anlamı yoktur. Bu tesisin yapılmasına karşıyız. Belediye başkanı da karşı olduğunu söyledi. Diğer kuruluşlardan da görüş önerileri alınacaktır. Ben umuyorum ki bu tesis Körfez ilçesine yapılmayacaktır” dedi.  Akabinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri toplantının yapılmadığına dair tutanak tutarak salondan ayrıldı.

PROJE ALANI YANLIŞ

Tütünçiftlik Güzelleştirme Derneği başkanı Yaprak Fidancı ise “Proje alanının 2 km çapınca ilçemizin en yoğun nüfusunu oluşturan Güney, Fatih, Barbaros, Mimar Sinan, Yeniyalı, Kuzey Mahalleleri vardır. Proje alanına sınır en yakın yerleşim noktası 300 metredir. Çocuklarımızın okullarına İGSAŞ, TÜPRAŞ, OPET vd. son derece parlayıcı, patlayıcı, yanıcı ürünleri üreten depolayan tesislerin tankına, ülke ekonomi ve güvenliği için son derece önemli olan demiryoluna komşudur. Proje alanı yanlıştır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Birol Uysal 2021-04-23 23:24:15

Tabi tabi zehirimiz az geliyordu o da gelsin

banner39

banner37

banner38