Büyükşehir Konservatuvarı musikimize sahip çıkıyor

Konservatuvar Türk Müziği Topluluğu ünlü bestekarların eserlerini tanıtmaya devam ediyor

Büyükşehir Konservatuvarı musikimize sahip çıkıyor

Konservatuvar Türk Müziği Topluluğu ünlü bestekarların eserlerini tanıtmaya devam ediyor

26 Şubat 2014 Çarşamba 10:17
Büyükşehir Konservatuvarı musikimize sahip çıkıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü öğrencileri, verdikleri konserlerle ünlü Türk bestekârlarının eserlerini tanıtmaya devam ediyor. Konservatuvar Türk Sanat Müziği Bölümü öğrencileri kurdukları toplulukla önceki akşam bestekâr Rahmi Bey’in eserlerini seslendirdi. Öğrenciler, Türk musikisinin mihenk taşlarından olan usta bestekarın eserlerini büyük bir başarı ile icra etti.

 

MUSİKİSEVERLER YALNIZ BIRAKMADI

Büyükşehir Belediyesi Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleşen konsere öğrenci velilerinin yanı sıra musiki severler yoğun ilgi gösterdi. 18 kişiden oluşan Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun konserini Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmeni Uğur Özcan yönetti. Topluluk konserde Rahmi Bey’in “Söyle ey mutrîb-ı nâzende edâ, Bir nevcivansın, şûh-i cihansın, Nevbahâr-ı hüsnüne ermez hazan, Bir sihr-i tarab nağme-i sazındaki tesir, Bana n'oldu değişti şimdi halim, Ey mutrîb-ı zevk aşina ve Süzüp süzüp de ey melek” gibi en değerleri 12 eserini seslendirdi.

 

BAŞARILARI İLE GÖZ DOLDURDULAR

Öğrenciler, konserde aldıkları eğitimin kalitesini de adeta gözler önüne serdi. Birbirinden zor eserleri hatasız seslendiren öğrenciler, konuklardan tam not aldı. Öğrencilerin başarısı konuklar tarafından alkışlarla ödüllendirildi. Konser sonunda KBB Türk Müziği Kadınlar Topluluğu Şefi Ayşen Cengiz, koro şefi Uğur Özcan’a çiçek vererek, topluluğun başarısını kutladı.

MUSİKİMİZİN DEĞERLİ ESERLERİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ

Koro şefi ve Konservatuvar eğitmeni Uğur Özcan, öğrencilerle kurdukları Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun konserlerinde kendilerini yalnız bırakmayan konuklara teşekkür etti. Özcan, Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun, son olarak Tanburi Mustafa Çavuş’un eserlerini ircaa ettiğini hatırlatarak, “Türk Musikisi, sahip olduğumuz önemli değerler arasında yer alıyor. Bizler de öğrencilerimizle bu eserleri Kocaeli halkıyla buluşturmayı ve yeniden hatırlatmayı amaçladık. Bugün de Rahmi Bey’in eserlerini seslendirdik. Topluluğumuz bundan sonra da önemli bestekarların eserlerini musiki severlerle buluşturmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2014 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38