LEYLA HANIM FİLMİ GALAYA HAZIRLANIYOR!

Hürriyet: Galayı İzmit halkıyla birlikte yapacağız

LEYLA HANIM FİLMİ GALAYA HAZIRLANIYOR!

Hürriyet: Galayı İzmit halkıyla birlikte yapacağız

20 Aralık 2022 Salı 13:13
LEYLA HANIM FİLMİ GALAYA HAZIRLANIYOR!

Doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını konu alan Leyla Hanım belgesel filmi 11 Şubat 2023’te izleyiciyle buluşacak

Cumhuriyet’in sembol kadınlarından Leyla Atakan’ın hayatını anlatan ‘Leyla Hanım’ belgesel filmi galaya hazırlanıyor. İzmit Belediyesi katkılarıyla hazırlanan, doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını anlatan ‘Leyla Hanım’ belgesel filmi, 11 Şubat 2023’te izleyiciyle buluşacak. 

HÜRRİYET, ÇEKİMLERİ YAKINDA TAKİP ETTİ

Mayıs ayında çekimleri tamamlandıktan sonra birçok film festivalinden ödül alan Leyla Hanım belgesel filminin ilk gösterimi için özel sahneler çekildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de Kartepe’de kurulan film setine giderek tüm gün çekimleri yakından takip etti.

“HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Başkan Hürriyet filmin 11 Şubat 2023’te halkla buluşacağını belirterek, “Verdiğimiz emekler karşılığını buluyor. Efsane isim Leyla Atakan’ı bu filmle yeni nesillere daha iyi anlatabileceğimizi düşünüyorum. Filmimiz festival yolculuğunu da oldukça başarılı geçirdi. Birçok festivalden ödüller aldık. Galamızı 11 Şubat 2023’te yapacağız, Leyla Hanım filmimizin vatandaşlarla buluşacağı günü heyecanla bekliyoruz” dedi. 

GENİŞ YANKI BULDU

Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın yaşamını beyaz perdeye aktaran dökü-drama türündeki film, ulusal ve uluslararası arenada geniş yankı buldu. Kocaeli’de şimdiye kadar yapılmış en üst düzey film projesi olan Leyla Hanım, festival gösterimlerine büyük beğeni topladı.

KISA SÜREDE BİRÇOK ÖDÜL ALDI

23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, IFA İstanbul Film Ödülleri ve Berlin İndie Film Awards’tan ödülle dönen Leyla Hanım belgesel filmi, Anatolian Film Awards’ta (Uluslararası Anadolu Film Ödülleri) En İyi Belgesel Ödülünü kazandı. ‘Leyla Hanım’ ayrıca 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de ‘Özel Gösterimler Bölümü’nde izleyiciyle buluştu. Film, son olarak 7. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nde ödüle layık görüldü. 

GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU

Tarihi filmde Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken Beyti Engin, Serhan Aslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve MaNga’nın solisti Ferman Akgül gibi değerli sanatçılar da filmin kadrosunda yer alıyor. Senaristliği ve yönetmenliğini İlke İşisağ’ın, senaryo danışmanlığını Gani Müjde’nin, yapımcılığını İzmit Belediyesinin üstlendiği film, Şubat 2023’te izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38