Büyükşehir Spor Okulları anaokullarında

Temel spor branşı jimnastik ile yola çıkan minikler, spor kültürü ile büyüyor

Büyükşehir Spor Okulları anaokullarında

Temel spor branşı jimnastik ile yola çıkan minikler, spor kültürü ile büyüyor

03 Ocak 2016 Pazar 12:21
Büyükşehir Spor Okulları anaokullarında
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spora başlama yaşını 5'e düşürdü. Küçük yaşta edinilen alışkanlıkların hayat boyu sürmesi ilkesinden hareket eden Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Spor Okulları ile söz konusu hedefe ulaştı. Henüz ilkokula başlamamış olan anaokulu düzeyindeki çok sayıda çocuk, bugün Spor Okulları'nın jimnastik branşı ile spora başlamanın ayrıcalığını yaşıyor.

NEDEN JİMNASTİK?

Büyükşehir Belediyesi'nin anaokulu öğrencileri için jimnastik branşını belirlemesi ise tesadüf değil. Bilindiği gibi jimnastik, dünya spor literatüründe tüm dalların temeli olarak kabul ediliyor. Spora jimnastik ile başlayan bir çocuğun ileriki yaşlarda branşlaştığı dalda yüksek başarı gösterdiği görülüyor.

OYUN FORMATINDA ÖĞRENİYORLAR

Bu nedenle 5 yaş grubu, jimnastik branşıyla spora başlatıldı. Çocukların yaşının oldukça küçük olması ve ders formatından sıkılmamaları için eğitmenler tarafından farklı bir metot uygulanıyor. Çocuklar dersleri oyun formatında görüyor. Bu çerçevede minikler, koşmayı, sıçramayı, dengede durmayı, esnekliği ve tırmanmayı eğlenceli bir yöntemle öğreniyor.

BÜYÜKŞEHİR'İN MİNİK DOSTLARI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi minik dostlarının derslere gelebilmeleri için her türlü kolaylığı düşünüyor. Çocuklar ders saatinden önce Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle alınarak, İzmit Vinsan Tesisleri'ndeki Jimnastik Salonu'na getiriliyor. Çocuklar, dersin ardından yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle okullarına teslim ediliyor.

 

 

KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜK HEDEF

Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yaşındaki jimnastik branşı öğrencileri temel spor branşının öğrenmenin yanı sıra hayata dair önemli bilgileri şimdiden ediniyor. Disipline olmayı, sıraya girmeyi ve arkadaşına saygı duyma gibi değerleri öğrenen çocuklar, küçük yaşta büyük hedefleri olduğunu kanıtlıyor.

Son Güncelleme: 03.01.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38