Büyükşehir'den yüzme sporunda dev hamle

Spor Okulları'na yüzme ve buz sporları branşları eklendi.

Büyükşehir'den yüzme sporunda dev hamle

Spor Okulları'na yüzme ve buz sporları branşları eklendi.

28 Eylül 2015 Pazartesi 13:51
Büyükşehir'den yüzme sporunda dev hamle
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sporu tabana yaymak amacıyla başlattığı ücretsiz Spor Okulları Projesi'ni aldığı iki yeni kararla adeta taçlandırdı. Spor Okulları'nın masa tenisi, kort tenisi, basketbol, voleybol, cimnastik branşlarına, yüzme ve buz sporları branşları eklendi.  Spor Okulları'na yüzme branşının eklenmesi ise Kocaeli'nde dev bir hamle olarak değerlendirildi. Bundan böyle, aynı zamanda bir deniz kenti olan Kocaeli'nde, yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak.

YAZIN BAŞLAMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi söz konusu kararının ilk adımlarını yaz döneminde atmıştı. Yaz dönemi boyunca Spor Okulu öğrencileri yüzme ve buz sporları branşlarında eğitim aldı. Çocuklar yaz boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin Vinsan Tesisleri'ndeki Yüzme Havuzu'nda ilk kulaçlarını atarak yüzmeyi öğrendi.  Ayrıca öğrencilere  Büyükşehir Belediyesi'ne ait Olimpik Buz Sporları Tesisi'nde, buz sporlarının teknikleri konusunda eğitim verildi.

SPOR OKULLARINA GÜÇ KATTI

Yüzme ve Buz Sporları branşlarının eklenmesiyle Spor Okulları adeta güç kazandı. Öğrenciler diğer branşlarda olduğu gibi bu iki branşta da alanında uzman eğitmenler tarafından eğitilecek. Dersler Büyükşehir Belediyesi'nin Gebze ve Körfez'deki kapalı yüzme havuzlarında gerçekleştirilecek.

YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Spor Okulları'na dahil edilen yüzme branşı sporun alt yapısına yönelik önemli ve dev bir adım olarak değerlendirildi. Bundan böyle dünyanın en güzel körfezlerinden birini sahip olan Kocaeli'nde yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak. Çocuklar ücretsiz bir şekilde ve uzman eğitmenler gözetiminde teknikleriyle yüzme sporunu öğrenecek. Akademik bir anlayışla yoluna devam eden Spor Okulları yüzme branşına da aynı ciddiyet ve özenle yaklaşacak. Spor Okulları bu anlayışla şimdiden geleceğin altın kulaçlarının Kocaeli'nden çıkmasını hedefliyor.

​ 

Son Güncelleme: 28.09.2015 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38