banner28

Özel okullarda KDV bilmecesi

Özel okulların önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yönelik yapmaya başladığı kayıtlarda, KDV’nin hangi orandan hesaplanacağı belirsizlik yarattı.

Özel okullarda KDV bilmecesi

Özel okulların önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yönelik yapmaya başladığı kayıtlarda, KDV’nin hangi orandan hesaplanacağı belirsizlik yarattı.

09 Ocak 2021 Cumartesi 16:55
Özel okullarda KDV bilmecesi

 Birçok okul yeni dönem için yüzde 1’den kayıt yenilerken, vergi uzmanları KDV indiriminin sadece 2020-2021 dönemini kapsadığını belirtiyorlar.

Özel okullarda 2021-2022 eğitim-öğretim yılına ilişkin kayıtlar başladı. Eğitim kurumları kendi öğrencileri için açtığı erken kayıt dönemi için velilerine davet mektubu göndermeye başladı. Velilere yüzde 1 KDV avantajı olduğu bilgisini veren okullar kafa karışıklığına sebep oldu.

Bilindiği gibi COVID-19 pandemisi nedeniyle veliler ve okulların üzerindeki maliyetleri azaltmak amacıyla eğitim ücretlerine uygulanan KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmişti. Kimi eğitim kurumlarında 30 Haziran 2021 tarihine kadar olacak ödemelerde yüzde 1 KDV’den kayıt yenilemesi sektörde sıkıntı yarattı.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, yüzde 1 KDV’nin 2020-2021 eğitim ve öğretim Dönemini kapsadığına dikkat çekerek, “Yeni eğitim öğretim dönemi için belirsizlik var” dedi.

Hangi KDV oranı geçerli olacak?

Kayıtlar başladı ancak bazı okullarda yüzde 1 KDV oranıyla ödemelerin alındığını da sözlerine ekleyen Öztürk şöyle konuştu: “Peşin ödeme yapacak olanların eğitim-öğretim ücreti için KDV oranı yüzde 1 olarak kayıt yenileniyor. Ancak bu durum taksitli ödemelerde nasıl uygulanacağı karışıklık yaratmış durumda. Hazirandan sonrasına sarkacak ödemelerde KDV hesaplaması için yüzde 8 uygulanması gerekecek. Bu durumda bir karmaşa ve belirsizlik söz konusu.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38