Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Milli Kuruluşlardan Kuran-ı Kerim ve Nutuk’lu anma

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği tarafından 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77’nci yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen programa; Kocaeli Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yaşar Şanlı, TÜRKAV Şube Başkanı Suat Yüksel, ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak, Turancı Hareket Platformu Başkanı Ömer Faruk Ayvazoğlu, Türk Yerel Hizmet Sen Şube Başkanı Ülfet Alnıaçık, Selçuklu Düşünce Derneği Başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez ve çok sayıda vatansever katıldı. Anma programında Atatürk için önce Türk Diyanet Vafıfsen temsilcisi Mehmet Ali Karadaşlı tarafından Kur'an-ı kerim okundu Silah arkadaşları ve Vatanımız için canını feda eden tüm aziz şehitlerimiz için dualar edildi. Sonrasında ise Nutuk’tan bazı bölümler Milli Kuruluşlar birliği başkanları Taylan Katak , Yaşar Şanlı , Dr. İbrahim Kahraman ve Ruhittin sönmez tarafından yüksek sesle okundu.
Programa katılan Türk Ocaklı Gençler ellerinde Atatürk resimleri taşıdı.

“NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE”
Programda konuşan Kocaeli Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, “Bugün buraya 77 yıl önce yüce Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen bir askeri, asker olduğu halde yurtta sulh cihanda sulh diyebilen büyük bir devletin adamını, iç ve dış düşmanlarına, hakkındaki idam fermanına rağmen öfke ve nefret dili yerine, sevgi ve hoşgörüye dayalı bir yönetim anlayışı benimseyen bir önderi, halkına araştırmayı, sorgulamayı, ileri görüşlülüğü, çağdaşlığı çoğulcu demokrasiyi tavsiye eden gerek bir Türk aydınını, kendisiyle aynı fikirde olmayanların fikirlerine saygı duyan, hür düşünce akımlarını destekleyen, öteki beriki yok biz birlikte bütünüz diyen herkesin sevgisini ve saygısını kazanımış dünya liderini, milli değerlerden taviz vermeden, ilimde fende sanayileşmeden tarıma ve sosyal hayatın her alanında kısa sürede ülkesinin adını dünyaya duyuran bir dehayı, hakkında yüzlerce sayfa yazsak yetmeyecek bir ulu önderi anmak ve yad etmek için bir araya geldik. Bizler Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği mensupları olarak açtığı yolda, kurduğu ülküde, bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ve devrimlerini bizden sonraki nesillere ilk günkü coşkuyla teslim edeceğiz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türk'üm Diyene” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÜLTÜR
23 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro Kayıtları Başladı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kasten Yaralama Suçundan Aranan Şahıs Tutuklandı
EKONOMİ
12 Kez Görüntülendi.
Çimsa’dan Türkiye’ye 250 Milyon $ Yatırım, 1,5 Milyar $ İhracat Katkısı
İZMİT
9 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi’nden Çocuklara Oyuncak Kütüphanesi ve Atölye Etkinlikleri
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
KOTO Başkanı Necmi Bulut Mısır’da İş Birliği Protokolüne İmza Attı
ASAYİŞ
79 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Banka Kartı Dolandırıcılığından Aranan Şahıs Tutuklandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Kaçak Makaron Operasyonunda 1 Kişi Gözaltında
SİYASET
15 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Türkkan,TBMM’de VakıfBank Personel Vakıfları İçin Soru Önergesi Verdi
KOCAELİ
17 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Körfez’de Yol Konforunu Artıran Çalışma
EKONOMİ
83 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Ticaret Odası’ndan Girişimcilere KOSGEB Destekleri Bilgilendirmesi