Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

ATIK PİLLERİ ÇÖPE ATMAYIN

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan kullanılmış pilleri çöpe atmamalarını istedi.

Kullanılmış pillerin içinde civa, kadminyum gibi ağır metaller bulunduğunu hatırlatan yetkililer” doğaya  atılan bir pilin ortalama yok olma süresi 300 yıldır. Bu da 300 yıl boyunca pilin çevreye zarar vermesi anlamına gelmektedir. Kullanılmış pilleri çöpe değil pil kutularına atın. Şehrin bir çok noktasında atık pil kutusu bulunmaktadır” dediler.
ATIK PİL KARŞILIĞINDA KİTAP
 İlgililer,  vatandaşların atık pilleri Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne getirebileceklerini de  belirterek” getirilen pillere karşılık  kitap hediye ediyoruz. Böylelikle hem  atık piller çöpe atılmıyor hem de okuma alışkanlığı teşvik ediliyor” şeklinde konuştular. Bu arada Kuruçeşme Kocatepe Mahallesi sakinlerinden Leyla Karabulut, evinde biriktirdiği atık pilleri belediyeye getirerek karşılığında kitap aldı. Karabulut,  çevreye duyarlı herkesin atık pilleri çöpe atmamalarını istedi.İzmit Belediyesi tarafından 5 yıl içinde 26 tondan fazla atık pilin toplandığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
206 Kez Görüntülendi.
Railport’a Ulaşımda Yeni Dönem: Çevre Yolları Asfaltlanıyor
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Görevli Polis Memuru Evinde Hayatına Son Verdi
DERİNCE
39 Kez Görüntülendi.
Derince’de 6 Eylül’de Çifte Tören Heyecanı
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Kaçak Tütün Operasyonu: 75 Bin Makaron Ele Geçirildi
KÖRFEZ
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt’ten Zabıta Haftası’na Anlamlı Kutlama
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Körfezray’da İlk Tünel Kazısı Bakan Uraloğlu’nun Katılımıyla Başlıyor
ASAYİŞ
59 Kez Görüntülendi.
İnşaat Şantiyesinde Kanlı Saldırı: Bir İşçi Ağır Yaralandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Kaçak Tütün Operasyonu: 6 İşyerine Baskın
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Oyak Çimento’nun Yeni Tesisi İçin “ÇED Gerekli Değildir” Kararı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Hakkında Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı