Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

‘’KO-MEK’e gelmesem doktora gideceğim’’

KO-MEK’te eğitim alan ev hanımları ve emekli bayanlar, derslerin terapi gibi geldiğini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) özellikle ev hanımları için bulunmaz bir fırsat oldu. Evde vakit geçirmek istemeyen bayanlar KO-MEK’e gelerek hem yeni şeyler öğrendi, hem de sağlığını korudu.

 EV HANIMLARI İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

KO-MEK’te özellikle ev hanımlarının tercih ettiği mefruşat bölümünde kursiyerler, alanında uzman usta öreticiler eşliğinde verilen eğitimler sayesinde yeni ufuklara yelken açıyor. Daha önceden evlerinde kapalı kalan hanımlar, KO-MEK kurslarına katılarak yeni hayatları keşfediyor. İş hayatından uzak, evde zaman geçiren emekli bayanlar için de bulunamaz fırsat olan KO-MEK, kursiyerlerine hem eğitim veriyor hem de aile sıcaklığında vakit geçirmelerini sağlıyor.

 ‘’GÜNLER DAHA GÜZEL GEÇİYOR’’

KO-MEK sayesinde birçok şeyi öğrendiğini ifade eden Fatma Batmaz, ‘’Kurslar sayesinde günler daha güzel geçiyor’’ dedi. Fatma Karaaslan ise ‘’KO-MEK’e başladığım zaman herkes hastalığımdan dolayı yapamazsın diyerek karşı çıkıyordu, ama buraya geldikten sonra hem hastalıklarımdan kurtuldum, hem de kurslar sayesinde zamanımız daha iyi geçiyor’’ dedi.

 ‘’KO-MEK’TE BEYNİMİZİ TERAPİ EDİYORUZ’’

Her sene kurslara katıldığını ifade eden Huriye Karaş ise ‘’Burada çok güzel dostluklar kuruyoruz. Yaptığımız ürünleri dışarıda satabiliyoruz’’ diyerek, gençlerin de KO-MEK kurslarına gelerek günlerini değerlendirebileceklerini ve kendi gelişimlerine bir şeyler katabileceklerini söyledi. 61 yaşında olduğunu belirten Karaş ‘’Buraya gelerek beynimizi terapi ediyoruz. KO-MEK’e gelmesek doktora gideceğiz’’ dedi. Usta öğreticiler eşliğinde ilerleyen yaşlarına rağmen birçok şeyi başaran hanımlar, KO-MEK’te yeniden bir şeyler yapabilmenin heyecanını yaşıyor.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
21 Kez Görüntülendi.
Derince’de Fidanlar Umutla Toprakla Buluştu
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Üniversite Gençlerine Eğitim Desteği
KOCAELİ
18 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Müteahhitlerinden Kentsel Dönüşüme Tam Destek
YAŞAM
197 Kez Görüntülendi.
Cevriye Avcı ve Özcan Sevinç Hayatlarını Birleştirdi
KOCAELİ
54 Kez Görüntülendi.
“4 Mevsim Kocaeli” Fotoğraf Yarışması Başvuruları Sürüyor
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademisyenlerine Cumhurbaşkanından Bilimsel Onur Ödülü
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Dernek Binasında Kumar Operasyonu
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Emniyeti’nden Göçmen Kaçakçılığına Darbe
KÖRFEZ
23 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Mimar Sinan Mahallesi’nde Altyapı Çalışmalarını İnceledi
KÜLTÜR
13 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Tanıtım Atağıyla 15 Milyon Kişiye Ulaştı