Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kocaeli Barosu Elçi cinayetini kınadı

Cumartesi günü Diyarbakır Sur İlçesinde başından vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine karşı Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe açıklama yaptı

Kocaeli Barosu, Cumartesi günü Diyarbakır Sur ilçesinde bölgedeki çatışmalar nedeniyle tarihi miras olan Dört Ayaklı Minarenin zarar görmesine karşı basın açıklaması yaparken vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine karşı basın açıklaması yaptı. Adliye binası önünde avukatların katılımı ile yapılan basın açıklamasında siyasal iktidarın yaşanan olayın tüm detaylarını inceleyerek kamuoyu ile paylaşılmasını istedi. Baro Başkanı Sertif Gökçe, yaşanan olayın Türkiye’de insanların can güvenliğinin olmadığını gösterdiğine dikkat çekti.
Adliye önünde avukatların yoğun katılımı ile yapılan basın açıklamasında Baro Başkanı Sertif Gökçe, yaşanan saldırıda yaşamını yitiren meslektaşları Tahir elçi, polis memuruna rahmet dilerken, yaralanan gazeteciye de acil şifalar diledi. Yapılan saldırının hukuka, demokrasiye, insan haklarına, ifade özgürlüğüne, birliğe ve kardeşliğe yönelik olduğunu ifade eden Gökçe, “Olayın vahametini anlatacak kelime bulamıyorum. Tarifsiz bir acı ve üzüntü içindeyiz. Tahir Elçi, cumartesi günü Sur ilçesindeki tarihi mekanın önünde kentin tarihi ve kültürel mirasının korunması, birlik ve barış mesajları vermek için açıklama yapıyordu” dedi.
Tahir Elçi’nin öldürülmesinden dakikalar önce söylediği, ‘Silahların ve çatışmaların bölgeden uzak durması’ temennisine karşı bölgede son kurşunun Elçi’ye sıkıldığını söyleyen Gökçe, “Bir kentin baro başkanı, hukuk savunucusu, meslektaşlarının yegane temsilcisi başından tek kurşunla öldürülüyor. Bu olay ülkemizde can güvenliğinin sağlanmadığını gösteriyor. Bir baro başkanı yaptığı basın açıklaması sırasında korunmuyorsa bu ülkede kimsenin can güvenliği kalmamış demektir” dedi.
Tüm terör olaylarının hedefinin insanlık olduğunu vurgulayan Gökçe, “Terörün amacını boşa çıkarmak, teröre karşı ortak tavır almak ve sağduyumuzu korumak hepimizin görevidir. Siyasi iktidar olayın tüm detaylarını inceleyip, sonuçlarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz. Aynı amanda bölgedeki çatışma ortamını sonlandıracak, hayatı normalleştirecek, can güvenliğini sağlayacak, sosyal hayatın rahatlıkla sağlanacağı bir ortamın yaratılmasını istiyoruz. Biz bugün burada bütün acılarımızı paylaşıyoruz ki bundan sonra ne ölüm ne de Elçi’ye zeval olmasın” dedi.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
188 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
12 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.