Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

“Cengiz Topel en önemli havalimanlarından olacak“

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iktidarları döneminde havayolu ulaşımının "halkın yolu" haline geldiğini belirterek, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cengiz Topel Havalimanı'nda Aletli İniş Sistemi (ILS) kurulması kapsamında DHMİ Genel Müdürlüğünce 30 Eylül'de yeni taksi yolu ile ilave apron işi için ihale yapıldığını söyledi.

Firmalarla sözleşme imzalandığını ifade eden Işık, firmalara 8 ay süre verildiğini kaydetti.Bakan Işık, konuyla ilgili olarak 1 Aralık'ta yer teslimi yapıldığını, söz konusu işin 3 milyon 128 bin liraya mal olacağını bildirdi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla havayolu taşımacılığında önemli bir mesafe katettiğini anlatan Işık, "İktidarlarımız döneminde havayolu 'halkın yolu' haline geldi. Eskiden sadece zengin kesimin kullandığı havayolundan artık tüm vatandaşlarımız rahatça ve zaman zaman indirimlerle otobüs bileti fiyatına yararlanıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde havalimanı yapılmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

-"Cengiz Topel Havalimanı önemli potansiyele sahip"

Cengiz Topel Havalimanı'nın bulunduğu konum itibarıyla öneme sahip olduğunu anlatan Işık, İstanbul'daki havalimanları ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğinde Cengiz Topel Havalimanı'nın iyi bir alternatif olacağını söyledi.

Işık, sisli havalarda uçakların Cengiz Topel Havalimanı'na inişte sıkıntılar yaşadığı için ILS kurulumu gerçekleştirildiğini belirterek, "Pistin önündeki tepe tıraşlandı. ILS cihazı yerleşmeyince de uçuşların yaklaşık yüzde 10'u sis nedeniyle iptal ediliyordu. Şimdi o problem çözüldü. Yaklaşık 1 milyon metreküplük bir hafriyatla o tepe ve askeri alandaki küçük bir tepe ortadan kaldırıldı ve ILS cihazı yerleştirildi" ifadesini kullandı.

Cengiz Topel Havalimanı'na bir yıl içinde 10 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Işık, "İnşallah Cengiz Topel Havalimanı'nı Türkiye'nin önemli havalimanlarından biri haline getireceğiz" dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
206 Kez Görüntülendi.
Railport’a Ulaşımda Yeni Dönem: Çevre Yolları Asfaltlanıyor
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Görevli Polis Memuru Evinde Hayatına Son Verdi
DERİNCE
39 Kez Görüntülendi.
Derince’de 6 Eylül’de Çifte Tören Heyecanı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Kaçak Tütün Operasyonu: 75 Bin Makaron Ele Geçirildi
KÖRFEZ
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt’ten Zabıta Haftası’na Anlamlı Kutlama
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Körfezray’da İlk Tünel Kazısı Bakan Uraloğlu’nun Katılımıyla Başlıyor
ASAYİŞ
59 Kez Görüntülendi.
İnşaat Şantiyesinde Kanlı Saldırı: Bir İşçi Ağır Yaralandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Kaçak Tütün Operasyonu: 6 İşyerine Baskın
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Oyak Çimento’nun Yeni Tesisi İçin “ÇED Gerekli Değildir” Kararı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Hakkında Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı