Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Başkan, ‘’Kadına şiddet insanlık suçudur’’

Başkan Karaosmanoğlu, Dünya Engelliler ve Kadına Şiddetine Hayır amaçlı bir yürüyüş gerçekleştirdi

Kocaeli’de sosyal konulara farkındalık oluşturma ve sağlıklı yaşam kültürüne katkıyı amaçlayan yürüyüş organizasyonları, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımlarıyla sürmeye devam ediyor. Engelliler ve kadın şiddetine hayır amaçlı yürüyüş, güney terminalinden Mariana sahiline kadar sürdü.


HİÇBİR İNSANI ÖTEKİLEŞTİREMEYİZ

Sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlarının katıldığı yürüyüş öncesi bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Engellilere her türlü hizmeti vermek noktasında çalışıyoruz. Bu noktada STK’larla birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Engelli Vatandaşlarımız sosyal hayatın merkezinde olacakmış gibi onlara hizmet sunma konusunda var gücümüzle çabalıyoruz. İnsanlık suçu olarak değerlendirdiğim kadına şiddetle hepimiz mücadele edeceğiz. Kadınlarımızı öncelikle insan olarak sonrada hepsi anne ve anne adayları oldukları için el üstünde tutmalıyız. Toplumda kimseyi ötekileştirme lüksümüz yok. Bizlerin en önemli görevi bu sorunlarla ilgili sosyal projeler üretmek olmalıdır” dedi.

 

TURUNCU RENK “KADINA ŞİDDETİN HAYIR”IN SİMGESİ OLDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürü Bekir Yümnü, İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Rehabilitasyon merkezlerinden Köseköy, Akmeşe ve Kartepe üyelerinin yanı sıra vatandaşlarda yürüyüşte hazır bulundu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol’ün de katılığı yürüyüşte, özellikle kadına şiddetine hayır demek için turuncu renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı. Dünya Engelliler günü ve kadına şiddete dikkat çekmek için yapılan yürüyüşte Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “Aile içerisinde başta olmak üzere yaşantın her noktasında kadına yapılan şiddeti kabul edemeyiz. Bunun engellemek için başta eğitim olmak üzere her türlü tedbiri almalıyız. Şiddetin sadece fiziksel olarak göremeyiz. Kadınımıza yapılan psikolojik baskılarında karşısında durmalıyız” açıklamalarını yaptı.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
59 Kez Görüntülendi.
Başkan Şener Söğüt, Körfez Kent Konseyi’ni Ağırladı
EKONOMİ
34 Kez Görüntülendi.
Akaryakıt Fiyatlarına Enflasyon Etkili Zam Geldi
EKONOMİ
9 Kez Görüntülendi.
Emekli ve Memur Maaşlarına Enflasyon Düzenlemesi
KOCAELİ
22 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Süper Enduro Heyecanı Başlıyor
KOCAELİ
28 Kez Görüntülendi.
İzmit Körfezi Deniz Festivali Dolu Dolu Geçti
EKONOMİ
16 Kez Görüntülendi.
OYAK Çimento, Capital 500 ve ISO 500’de Sektör Liderliğini Korudu
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Meclisi’nden Dergideki Karikatüre Tepki
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılıktan Aranan Şahıs Operasyonla Yakalandı
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
İzmit’te 300 Bin Dal Bandrolsüz Sigara Ele Geçirildi
İZMİT
198 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Geleneksel Oyun Etkinlikleri Başladı