Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Yarhisar:184.000'i aştı

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisine ilgi devam ederken, soğuk havalar da bile ziyaretler devam edince; toplam ziyaretçi sayısı 184.230 oldu

Türkiye’nin ikinci su üstü savaş gemisi müzesi, Gölcük’ün de ilk ve tek müzesi olan, Yarhisar müze gemisi soğuk havalara rağmen, ilgisini hiç yitirmedi. Türk donanmasında kırk yıl keşif-karakol gemisi olarak görev yapmasının ardından, 2004 yılında hizmet dışı kalan Yarhisar, 27 Ekim 2006 yılında açılışı yapılarak Gölcük Belediyesinin hizmetiyle, donanma kenti Gölcük’e kazandırılmış ilk müze olarak ilgi çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar, yurt içinden ve dünyanın değişik ülkelerinden misafirlerin ziyaret ettiği Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisine ziyaretçi akını aralıksız devam ediyor. 1974 Kıbrıs Barış Harekatının Ege safhasına katılmış gazi bir gemi olan Yarhisar’ı gezen misafirlerin, geminin tarihi dokusu yanında, bir savaş gemisinin nasıl olabileceği konusunda da geniş bilgi sahibi olmalarını sağlıyor.

Ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

T.C.G.Yarhisar’da, 1980-85 yılları arasında makine astsubayı olarak görev yapmış olan, müze gemi müdürü İlhan Akbulut, “ Onuncu yılımızın içindeyiz ve ziyaretçi sayımız her geçen gün artmaktadır. Özellikle kış mevsiminde ziyaretçi sayımızda genelde düşmeler olur. Geçtiğimiz Pazar günü, güneş yüzünü gösterince, bir günde yüz iki misafirimizi gezdirmiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Kentimizde bir şekilde bulunan, Hindistan, Japonya gibi uzak doğu insanlarının da müzemizi son günlerde ziyaret etmiş olması, Yarhisar’ı uluslar arası müzecilik konusunda da tanınır hale getirdiğini düşünüyoruz. Tabi bunda en büyük pay, Gölcük Belediyesine ve belediye başkanımız sayın Mehmet Ellibeş’e aittir. Hem Yarhisar’ın Gölcük’ümüze kazandırılması, hem de müze giriş ücretinin: Öğrenci 25 kuruş, tam elli kuruş gibi makul fiyatta tutulması; tarihi, kültürü ve savaş gemilerini merak eden insanlarımızın rahat gezebilmelerini sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Günlük yaptığımız istatistiklerle; özellikle asker ve ailelerinin, öğrencilerin ve turistlerin müzemizi gezdiklerini biliyoruz. Henüz Gölcük’ün yüzde atmışı gezmemiş olsa da, sayımız her geçen gün artmaktadır. Böylece son toplam ziyaretçi sayımız 184.230 olmuştur” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
41 Kez Görüntülendi.
KOTO’dan Almanya’da Stratejik Temaslar: Sağlık Turizmi ve Yatırım Gündemde
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Silahlı Yağma Suçundan Aranan Şahıs İzmit’te Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Mahallesi’nde Narkotik Operasyonu: 135 Gram Uyuşturucu Ele Geçirildi
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Çayırova’da 140 Bin TL’lik Ziynet Hırsızlığı Aydınlatıldı
SPOR
6 Kez Görüntülendi.
Dev Spor Üssü: 75 Dönümlük Tesiste İnşaat Başladı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
“Güvenli Okul” Denetimleri Tam Not Aldı
KÖRFEZ
32 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Ulaşım Konforu İçin Yoğun Yol Bakım Mesaisi
ASAYİŞ
32 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Yakalandı
KOCAELİ
206 Kez Görüntülendi.
Sabancı MTAL Öğrencileri Valencia’da Staj Yapacak
KÖRFEZ
13 Kez Görüntülendi.
6 Yıl 3 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Körfez’de Yakalandı