Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

5 yılda 13.933 toplantı yapıldı 549.065 kişi STM’den faydalandı

İzmit ve Gebze’de kurulan Sivil Toplum Merkezlerinden faydalanan 549.065 kişi ile hizmet rekoru kırıldı

Sivil Toplum Kuruluşlarının nüfusa göre en çok faaliyet gösterdiği ABD’yi, Almanya ikinci sırayla takip ediyor. Yapılan araştırmada Türkiye bu listenin yedinci sırasında, 98.692 STK ile yerini alıyor. Açıklanan verilerin ülkemiz ayağında ise Marmara Bölgesi, STK’ların yüzde 34’lük kısmıyla dikkat çekici bir sayıya sahip. 3030 Sivil Toplum Kuruluşuyla Türkiye’de beşinci olan Kocaeli, yaklaşık aynı oranla İzmit’te STK’ların varlığı noktasında kentimizde birinci sırayı alıyor. Başiskele ilçesinin son sırada olduğu Kocaeli’de, 2011 yılında faaliyete giren ve önemli bir işleve ulaşan Sivil Toplum Merkezi(STM) kurulduğu andan itibaren 13.933 toplantıya ev sahipliği yaptı. Gebze ve İzmit’teki iki merkezden 549.065 vatandaşımız hizmet aldı.

 İYİ Kİ BU MERKEZİ YAPTIK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Merkezi’ni ziyaret ederek, derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Danışmanı Gültekin Görüm, kurulduğu günden bugüne kadar STM’nin gelişimini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Dünyadaki Sivil Toplum Kuruluşlarının yapılanması ve çalışmasının detaylarını da paylaşan Görüm, ülkemizdeki durumu da özetledi. STM’de toplantıları olan derneklerle bir araya gelmesinde bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “İyi ki bu merkezi yapmışız. Binlerce insanımız buradan faydalanarak toplum yararına birçok çalışma yapıyor. Bu durumdan sonra derece memnunum. Temizliği ve sıcaklığı ile STK’larımız vatandaşımızı kucaklıyor. Bu merkez STK’larımızı sadece faaliyet yapmaya konsantre ediyor. Gereksiz masraflarında önüne geçerek, derneklerin ekonomik sorunlarla boğuşmasını da engelliyor” şeklinde konuştu. 

 TEŞEKKÜR KONUŞMALARI YAPILDI

Konuşmaların işitme engelliler içinde işaret diliyle anlatıldığı toplantıda, özellikle Sivil Toplum Merkezi’ne koyulan engelli asansörü ve şehrin belli noktalarına koyulan şarj merkezleri için dernek temsilcileri Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ettiler. Yerel yönetimlerin derneklere ve vakıflara önem vermesinin ne derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “STK’lara desteğimiz her daim sürecektir” dedi.

NEREDE STK GELİŞİYORSA ORASIDA KALKINIYOR

Kartepe Sosyal Etkileşim Derneği, Engelli Dernekleri, Genç Girişimciler, Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Halk Eğitim Engelliler KPSS Kursu üyeleri, Istrancalılar Derneği, Kızılay Gençlik Kolları, Genç Edebiyatçılar Derneği, Kocaeli Sosyal Medya Derneği ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin oluşturduğu STK temsilcilerine konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Nerede STK gelişiyorsa oradaki ülke ve bölge kalkınıyor, gelişiyor. Amerika ve Almanya gibi STK’ların sayılarını fazlalaştırmamız gerekiyor. Hizmet üreten dernekleri tebrik ediyorum. Ancak kentimizde bunu başaramayanlar var. Dernekler doğru işlerde topluma hizmet etmelidirler. STK’lar fedakârlık ve gelişim yerleridir” diye konuştu.

 HERŞEY DEVLETTEN BEKLENMEMELİDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasına, “Her şey devletten beklenmemelidir. Derneklerimiz, vakıflarımız ve STK’larımız hizmet üretmede kendi projelerini kendileri ortaya koymalıdırlar. Sivil Toplum Merkezimiz tam da burada devreye giriyor. Her türlü faydalı işte burası sizin evinizdir. Hizmet için vardır. Ülkemizde ve kentimizde evlatlarımız için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Beyni güçlü ve ahlakıyla güzel insanlar derneklerimizde görev almalıdırlar. STK’ların tedrisatından güzel gençler yetişmelidir” açıklamalarını yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, STK temsilcileriyle görüş alışverişi yaparken, hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
 Kar ve Yağmur Barajlara Can Suyu Oldu
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Gebze’de, Kumar Operasyonu
SİYASET
65 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi'nden Ekonomiye ve Teşkilata Vurgu
BAŞİSKELE
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Özlü Esnaf ve Vatandaşla Buluşuyor
KÖRFEZ
37 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Yürüyüşü
DERİNCE
16 Kez Görüntülendi.
DERTAŞ Derince’de Taşköprü Satış Noktaları 9’a Yükseldi
ASAYİŞ
65 Kez Görüntülendi.
Derince’de Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Bonzai Operasyonu: 1 Gözaltı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de İşletmelere İtfaiye Raporu Zorunluluğu
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi