Kategoriler

SÖZ KOCAELİ

DP World Yarımca’ya ilk gemi yanaştı

Dubai Port Yarım Limanı’nda çalışmalara start verildi. Bu kapsamdı, Körfez ilçede kurulan DP World Yarımca Konteyner terminali 224 metre uzunluğunda ve 33 metre genişliğindeki ‘Maersk Bulan’ adlı konteyner gemisine ilk olarak 9 Aralık çarşamba günü ev sahipliği yaparak ticari faaliyetlerine başladı.

Maersk Bulan’ın işlemlerinin tamamlanarak limandan ayrılmasının ardından 12 Aralık Cumartesi gününün ilk saatlerinde limana gelen ve 367 metrelik uzunluğu ve 43 metrelik genişliği ile Türkiye’ye uğrak yapan en büyük gemilerden biri olan ‘Georg Maersk’ gemisinin dolum ve boşaltım işlemlerine ise şu sıralar devam ediliyor.

 İLK MÜŞTERİ; MAERSK LINE

Limanın faaliyetlerine başlaması ile ilgili olarak açıklama yapan DP World Yarımca CEO’su Nichola Silveira, DP World ailesinin en yeni üyesi olan Yarımca Konteyner Terminali’nin ilk ticari gemilerini karşılamasının kendileri için büyük mutluluk olduğunu dile getirdi. Silveira, “Deniz taşımacılığında bir dünya devi olan Maersk Line’ın en hızlı, en etkin, en verimli ve en güvenli şekilde hizmet almak üzere limanımıza gelen ilk müşterimiz olması da bizim için çok önemli bir gelişme” diye konuştu.

 “TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SUNUYORUZ”

Bu günlere gelebilmek için ekibi ile birlikte çok çalıştıklarını dile getiren CEO Nichola Silveira, şöyle konuştu: “Tüm çalışanlarımızla gurur duyuyorum. DP World Yarımca sürdürülebilir bir gelecek için çevreyi korumaya, tüm çalışanları için güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya ve faaliyet gösterdiği toplumların gelişimine olumlu katkılar sunmaya kendisini adamıştır. Yereldeki bilgi birikimimizi küresel tecrübemizle birleştirerek müşterilerimizin küresel pazarlara erişiminde tercih ettiği liman olurken, aynı zamanda Türkiye’nin ve bu bölgenin gelişimine daha fazla katkı sağlamaya başladığımız için hepimiz ayrı bir heyecan duyuyoruz.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
45 Kez Görüntülendi.
Başkan Şener Söğüt, “Hereke Halısı’na değer katıyoruz”
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
24 Kez Görüntülendi.
ASKON KOCAELİ’DEN, İZMİR’E ZİYARET
KOCAELİ
115 Kez Görüntülendi.
Ailem Kocaeli Projesi Kapsamında, Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi
KÖRFEZ
5 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZ TİCARET ODASINDA, KARİYER GÜNLERİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
Derince Meclisi’nde, Tek Gündem Maddesi Karara Bağlandı
EKONOMİ
94 Kez Görüntülendi.
Kamuda Tasarrufcuk Önlemlerinde,İtibardan Tasarruf Edilmedi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “STK’larımızla işbirliği içinde çalışacağız”
EKONOMİ
170 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu
ASAYİŞ
60 Kez Görüntülendi.
63 Düzensiz göçmen, yakalandı
KÖRFEZ
10 Kez Görüntülendi.
Körfez’de parklara, güvenlik kameraları yerleştiriliyor