Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Dördüncü prototip 22 Aralık'ta hazır

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde üçüncü prototipin paylaşıldığını, dördüncü prototipin 22 Aralık günü hazır olacağını, seri üretimin ise 2019 sonunda gerçekleştirileceğini söyledi.

Yerli otomobilde Crossover modeli 22 Aralık günü hazır olacak.
Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Ankara'da gerçekleştirilen 48. Genel Kurulu'na katılan Bakan Fikri Işık, öncesinde gazetecilerin sorularına muhatap oldu. 
Işık, yerli otomobil kapsamında daha önce belirlenen yol haritasına uygun şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti, söz konusu prototipin Crossover modeli olacağını kaydetti. Işık, "Buna da TÜBİTAK'ın teknolojisini yükleyeceğiz ve testlerini başlatacağız. 2016 sonu itibarıyla her türlü arazi iklim ve mevsim şartlarında testlerini denemelerini yapacağımız bir filo üretmeyi planlıyoruz. 2018 Mayıs-Haziran'ında tanıtımını, 2019 sonuna kadar da seri üretimle araçların piyasaya çıkmasını sağlayacağız." dedi.
Türkiye'nin büyümesine değinen Bakan Işık, üçüncü çeyrekteki yüzde 4'lük büyümenin dördüncü çeyrek ve 2016 yılı için ümit verici olduğunu söyledi. 
BAKAN IŞIK GENEL KURUL'DA KONUŞTU
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 48. Genel Kurulu, Ankara'daki The Green Park Otel'de gerçekleştirildi. Bakan Fikri Işık, katılımcılara yaptığı konuşmada TÜBA Kanunu'nu bu yasama döneminde Meclis'e getirmeyi planladıklarını söyledi. "Aslında bunu geçen sene yapmak istiyorduk, ancak bildiğiniz gibi, seçimlerin tekrarlanması nedeniyle Meclis çok az bir süre açık kalabildi." dedi.
Görev süresi dolan TÜBA üyelerine yapmış oldukları özverili çalışmalar için teşekkür eden Bakan Işık, şöyle devam etti: "Anne babalara, öğretmenlerimize çok büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etmek isterim. 'İcat çıkarma' diyerek uyardığımız, 'her şeyi merak etme, her şeyi sorma' diye kızdığımız, bir şeyleri karıştırmasından rahatsız olduğumuz çocukları; bilim sevgisine sahip bireyler olarak yetiştirmemiz ne derece mümkün olabilir? Unutmayalım ki ülke olarak, bizim en büyük avantajımız, en büyük kaynağımız, genç, büyük ve dinamik nüfusumuzdur. Böyle geniş bir havuza sahip bir ülkenin çok daha fazla bilim insanı ve akademisyen yetiştirmesi gerekir." 
Devletin Ar-Ge'ye ayırdığı kaynağın her geçen gün arttığını ifade eden Işık, "2002'de 76 olan üniversite sayımız, bugün 193'e ulaştı. Bugün öğretim üyesi sayımız, 2002'deki rakamın 2 katını geçmiş durumda. 2014 yılında, Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı, tarihimizde ilk defa yüzde 1 seviyesini geride bıraktı." dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
KSO Oda Orkestrası’ndan Müzik Dolu “Yaza Veda” Konseri
ASAYİŞ
5 Kez Görüntülendi.
Hırsızlık Suçundan Aranan Şahıs Kocaeli’de Yakalandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Yıldız Demir, Çelik Sektörü Kocaeli’de SteelOrbis Etkinliğinde Buluştu
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
TEM Otoyolunda Kaçak Sigara Filtresi Operasyonu
SİYASET
33 Kez Görüntülendi.
Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Yönetimi Gündemi Değerlendirdi
KÖRFEZ
9 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Ata Tohumuyla İlk Hasat Gerçekleşti
TEKNOLOJİ
36 Kez Görüntülendi.
GTÜ Blockchain Takımı ETH İstanbul’da Birincilik Kazandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Vergi Kaçakçılığı Hükümlüsü E.T. Körfez’de Yakalandı
SPOR
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği U20 Ragbide Zirveye Yürüyor
KOCAELİ
7 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’den Yeşil Dokunuş: Uluslararası Fuarın Gözdesi Oldu