Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

SİVAS KÖY DERNEKLERİNDEN ÇÖP FABRİKASI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA

Körfez ilimtepe mahallesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan çöp fabrikasına bir tepkide Sivas köy derneklerinden geldi.

Körfez İlçede bulunan Sivas Köy dernekleri başkanları ve yöneticileri pazar günü düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Esentepe mahallesinde bulunan Divriği Yozyatağı köy derneği lokalinde yapılan basın açıklamasına Kocaeli Sivaslılar Derneği yönetim kurulu üyesi ve Sivas Divriği Yozyatağı köy derneği başkanı Metin Özkan ev sahipliği yaptı. Basın açıklamasına dernek başkanları yöneticileri ve üyeleri ilgi gösterdi.

 

Basın açıklamasına Kocaeli Sivaslılar Derneği yönetim kurulu üyesi ve Sivas Divriği Yozyatağı köy derneği başkanı Metin Özkan Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı körfez şube Başkanı Durmuş Yıldırım Kapıkaya Köy Derneği Başkanı Cavit Dağdeviren  Arık Köy Derneği Başkanı Bayram Yanıktaş, Demirbaş Köy Derneği Başkanı Şahin Akyüz,  İlimtepe mahallesi Muhtarı Kazım Elmas katıldı.

 

Körfez ilçemizin gelişmeye açık tek bölgesi olan İlimtepe doğasıyla bitki örtüsüyle yemyeşil alanlarıyla gelecek kuşaklarımıza bırakacağımız en büyük mirasımızdır. Seçim meydanlarında verilen sözleri unutmadık. Neydi bu sözler hatırlayalım; dört yıllık üniversite, Spor tesisleri, sosyal alanlar ve parklardı. Bugün geldiğimiz noktada ise çöp fabrikası yapılmasın diye tüm ilçe ve yakın ilçeler seslerini duyurabilmek için bir araya geliyor. Körfez ilçemizde yaşayan Sivaslılar olarak bizler de İlimtepe’ye çöp fabrikası yapılmasına kesinlikle karşıyız.

Sanayi denilince ilk akla gelen ilçe olan körfezde fabrikalardan dolayı adım atacak bir yerimiz temiz havamız kalmamıştır. Körfez de yaşayabileceğimiz tek yer kalmıştır orası da ilimtepedir. Bizler İlimtepe de körfezin manzarasını izlemek istiyoruz. Temiz havasıyla vatandaşların ağaçların altlarında belediyemizin yapacağı sosyal mesire alanlarında piknik yapmak istiyoruz. İlimtepe tüm körfez’in olduğu gibi yakın ilçelerinde akciğeridir.

Basına ve Kamuoyuna duyurulur.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÜLTÜR
75 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro Kayıtları Başladı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kasten Yaralama Suçundan Aranan Şahıs Tutuklandı
EKONOMİ
13 Kez Görüntülendi.
Çimsa’dan Türkiye’ye 250 Milyon $ Yatırım, 1,5 Milyar $ İhracat Katkısı
İZMİT
10 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi’nden Çocuklara Oyuncak Kütüphanesi ve Atölye Etkinlikleri
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
KOTO Başkanı Necmi Bulut Mısır’da İş Birliği Protokolüne İmza Attı
ASAYİŞ
79 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Banka Kartı Dolandırıcılığından Aranan Şahıs Tutuklandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Kaçak Makaron Operasyonunda 1 Kişi Gözaltında
SİYASET
15 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Türkkan,TBMM’de VakıfBank Personel Vakıfları İçin Soru Önergesi Verdi
KOCAELİ
17 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Körfez’de Yol Konforunu Artıran Çalışma
EKONOMİ
84 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Ticaret Odası’ndan Girişimcilere KOSGEB Destekleri Bilgilendirmesi