Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Amasyalılar Şehitler İçin Mevlit Okuttu

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Amasyalılar Derneği tarafından düzenlenen son zamanlarda yaşanan terör saldırıları sonucu şehit düşen asker ve polisler için mevlit okutulan mevlit programına katıldı.

İlgi Yoğundu

Amasyalılar Derneğinde düzenlenen programa Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Dernek yöneticileri ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı. Körfez protokolünü Amasyalılar büyük bir sevgi gösterisi ile karşıladı. Vatandaşlarla selamlaşarak derneğe giriş yapan protokol üyeleri yerlerini alarak okunan kuran tilavetini ve duaları dinledi.

Bu Millet Şehitliğe Yabancı Değildir

Programa Mevlid-i şerif için Körfez’deki cami imamları şehitlerimiz için mevlidi şerif okudu. Dualarla şehitlerimiz anılarak, Allah’tan rahmet dilendi. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerimizi biz hiçbir zaman ölen insanlar olarak kabul etmiyoruz" diyen Başkan Baran, “Havası sert insanı mert olan Amasyalı hemşerilerime selam olsun. Bugün burada çok önemli bir program icra ediyoruz. Onların yüce Mevla'nın katına yükseldiğini orada gerçekten uğruna şehit oldukları yüce değerlerin korunması için bulunduklarını biliyoruz. Bu millet şehitliğe yabancı değildir. Asırlardan beri güzel yurduna göz diken düşmanların karşısında canı pahasına bu vatanı korumuş, birliğimizi, beraberliğimizi, hürriyetimizi, namusumuzu, şerefimizi, bayrağımızı ve istiklalimizi canları pahasına korumayı çok iyi bilmiştir, bundan sonra da iyi bilecektir.” Dedi. Başkan Baran, kısa bir süre önce büyük bir insanlık örneği göstererek bulduğu 20 Bin TL’yi sahibine teslim eden Amasyalı Celal Serçe’yi hemşerilerinin önünde bir kez daha tebrik etti.

Kaymakam Can, “Anlamlı Bir Program İcra Ettik”

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ise, kendisinin de Amasyalılar ile aynı mahallede oturduğu belirterek gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür etti. Kaymakam Can, “Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi çok anlamlı bir program gerçekleştiriyorsunuz. Amasyalıların ve mahalle sakinlerinin duyarlılığı gerçekten takdire şayandır. Bu hain saldırılarda bildiğiniz gibi Kocaeli’nden de şehitlerimiz vardı. Kocaeli’miz ve Körfezimiz başta olmak üzere vatanı için bu uğurda şehit olan tüm asker ve polislerimiz için bugün mevlit okuttuk. Vatanımız için tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

Kuranı Kerim ve Türk Bayrağı Dağıtıldı

Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan ise programda şehitler için dualar ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Program daha sonra dernek yöneticilerinin hazırladıkları Kuranı Kerim ve içerisinde Türk Bayrağı bulunan paketleri misafirlere dağıtılmasının ardından son buldu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Hükümlü Operasyonla Yakalandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Okul Bahçesinde Silahlı Rehine Olayı
SPOR
8 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Altyapıda Zirveye Yükseliyor
SAĞLIK
59 Kez Görüntülendi.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Sigara Bırakmada Yeni Dönem
GÜNDEM
116 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nin Güneyinde Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı
KOCAELİ
36 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu Toplandı
ASAYİŞ
164 Kez Görüntülendi.
İzmit’te D-100 Karayolunda Feci Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Hapis Cezası Bulunan İki Şahıs Yakalandı
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Kapasite Kullanımında, Gerileme Var
SANAT
23 Kez Görüntülendi.
“İki Deniz Bir Şehir” Fotoğraf Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buluyor