Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kamuya 97 bin personel alınacak

Maliye Bakanı Ağbal, bu yıl istisna kapsamında olan diğer atamalarla birlikte kamuya 97 bin yeni eleman almayı öngördüklerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2016 yılında istisna kapsamında olan diğer atamalarla beraber kamuya 97 bin yeni eleman alacağımızı öngörüyoruz" dedi ve kadronun 30 bininin öğretmen atamaları için kullanılacağını bildirdi.

Ağbal, düzenlediği yaptığı açıklamada, kamuya alınacak personel sayısı hakkında, bütçe kanununda öngörülen atama sayısının 56 bin olduğunu söyledi.

Ağbal, "Biz normalde 2016 yılında istisna kapsamında olan diğer atamalarla beraber kamuya 97 bin yeni eleman alacağımızı öngörüyoruz" dedi. 

Söz konusu atamaların yaklaşık 41 binin emniyet ve silahlı kuvvetler mensupları, engelli, doktor, hakim ve savcı benzeri atamaları kapsadığını bildiren Ağbal, "İlaveten bütçe kanununda verdiğimiz açıktan atama kontenjanları çerçevesinde de 56 bin yeni kamu personeli işe başlayacak. Bunun 30 bini şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak öğretmen atamalarında kullanılacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
95 Kez Görüntülendi.
KOTO’dan Almanya’da Stratejik Temaslar: Sağlık Turizmi ve Yatırım Gündemde
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Silahlı Yağma Suçundan Aranan Şahıs İzmit’te Yakalandı
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Körfez Mahallesi’nde Narkotik Operasyonu: 135 Gram Uyuşturucu Ele Geçirildi
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova’da 140 Bin TL’lik Ziynet Hırsızlığı Aydınlatıldı
SPOR
9 Kez Görüntülendi.
Dev Spor Üssü: 75 Dönümlük Tesiste İnşaat Başladı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
“Güvenli Okul” Denetimleri Tam Not Aldı
KÖRFEZ
33 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Ulaşım Konforu İçin Yoğun Yol Bakım Mesaisi
ASAYİŞ
32 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Yakalandı
KOCAELİ
215 Kez Görüntülendi.
Sabancı MTAL Öğrencileri Valencia’da Staj Yapacak
KÖRFEZ
13 Kez Görüntülendi.
6 Yıl 3 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Körfez’de Yakalandı