Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Ağbal, taşeron işçilerle ilgili tarih verdi

Maliye Bakanı Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yasal düzenlemeyi 21 Mart'a kadar Meclis'e sevk etmiş olacaklarını açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Sosyal yardımlara devlet bütçesinden verilen kaynağın 43 milyar lira olduğunu ifade eden Ağbal, "TBMM Plan Bütçe Komisyonunda HDP'nin yaptığı değerlendirmelerin hiçbir karşılığı yok. 2002'de sosyal yardımlara devlet bütçesinden verilen kaynak yaklaşık 1,5 milyar liraydı. Şimdi ise 43 milyar lira" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör saldırılarının yol açtığı zararların karşılandığına dikkati çeken Ağbal, şöyle konuştu:

Bölgede meydana gelen terörist aktiviteler sonucunda vatandaşlarımızda meydana gelen zararları karşıladık, karşılamaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaklaşık 4-5 milyar liraya kadar geçmişten gelen tüm hasarlar karşılandı. Bugün de terörist unsurların verdiği tüm zararları telafi edeceğiz. Bugün, gerek güvenlik birimlerimizin, gerek askeri birimlerimizin bölgede yürütülen operasyonlar bağlamında ne ihtiyacı varsa bunu karşılayacak güçteyiz. Güvenliğin söz konusu olduğu yerde Allah'a şükürler olsun kaynağın sözü olmaz."

Milli Piyango'nun özelleştirilmesi

Ağbal, Milli Piyango'nun özelleştirilmesine ilişkin, "Milli Piyango'nun özelleştirilmesi konusunda kararlıyız. Yeni ihale hazırlıkları son sürat devam ediyor. Milli Piyango'nun özelleştirilmesini 2016 yılı içinde yapmak istiyoruz" dedi.

 

Taşeron işçilerle ilgili yasal düzenleme

Ağbal, "Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda verilecek bir müjde var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Asıl iş dediğimiz işlerde çalışıyorsanız, o zaman yapacağımız yasal düzenlemede bu kişileri kamuda istihdam etmeye başlayacağız. Bu konunun iki boyutu var. Asıl iş ve yardımcı işin belirlenmesi lazım. Geçen sene yapmış olduğumuz yasal düzenlemede bu konuyu Bakanlar Kurulu kararı ile belirleyeceğimizi söyledik. Bakanlık olarak bu çalışmayı biz koordine ediyoruz. Çalışmalar, belirli bir seviyeye geldi. Çalışma Bakanlığımızla en son üzerinden geçerek, bir değerlendirme yapacağız. Daha sonra kanun çerçevesinde sendikalarla bu konuda görüşmeler yapmamız lazım. Bu çalışmaları yapacağız. Tahmin ediyorum, 21 Mart'tan önce bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz. Bu konuda Bakanlar Kurulu kararını çıkarmış olacağız. Çünkü bizim orada taahhüdümüz var. Bakanlar Kurulu ile ilgili çalışmanın son aşamasına geldiğini biliyorum. Çünkü önceden de bu konuda epey bir çalışmamız olmuştu."

Bu konuyu süratle önce Ekonomi Koordinasyon Kuruluna, ardından da Bakanlar Kuruluna götüreceklerini vurgulayan Ağbal, "İnşallah 21 Mart'tan önce bu düzenlemeyle ilgili tüm belirsiz kalan konuları çözüp, kamuoyuna açıklama yaparız" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
35 Kez Görüntülendi.
 Dijital Dünyada Kadın Güvenliği Kocaeli’de Masaya Yatırıldı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Kandıra’da Aranan Hükümlü Operasyonla Yakalandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Suçundan, Aranan Şahıs Körfez'de Yakalandı
KOCAELİ
8 Kez Görüntülendi.
Doğa Katliamına, 7 Milyon 478 Bin TL Ceza
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
HSK Kararnamesi ile Görev Yeri Değişiklikleri
İZMİT
12 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi’nden Gençlere Avrupa Fırsatları Semineri
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Operasyon
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
Hayat Kimya’nın Trijenerasyon Tesisi İki Ödül Kazandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Gıda Denetimlerini Sıklaştırdı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademik Birikimini Dijital Dünyaya Taşıyor