Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Müftülük Karaalp'le dalga mı geçiyor

Hacca gidebilmek için eşi ile birlikte 8 yıl önce kayıt yaptıran Remzi Karaalp, geçen sürede kendilerine sıra gelmemesi nedeniyle isyan etti.

 
Hacca gidebilmek için eşi ile birlikte 8 yıl önce kayıt yaptıran Remzi Karaalp, geçen sürede kendilerine sıra gelmemesi nedeniyle isyan etti.

Hac farizasını yerine getirmek isteyen Kocaelili bir çift, geride kalan 8 yıla rağmen henüz amaçlarına ulaşamadı. Daha önceki yıllarda umre görevini yerine getiren Remzi ve Kamile Karaalp çifti 2008 yılında hacca gitmek için Kocaeli İl Müftülüğü’ne başvurularını yaptılar. Geçen sürede kayıtlarını yenileyen çiftin umutları 2016 yılında çekilen kura ile son buldu.

 

ALAY EDER GİBİ YANIT!

8 yıldır hacca gitmek için uğraş veren Karaalp çifti, bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yapılan kura çekiminde isimlerinin çıkmaması üzerine İl Müftülüğü’ne giderek sebeplerini sordular. Ancak verilen yanıtlar aileyi adeta çileden çıkardı. Müftülüğü şikayetini ileten Remzi Karaalp, “Müftülüğe durumu anlatmak için gittiğimde bana ‘namaz kıl, Kur’an-ı Kerim oku, istihareye yat’ dediler. Benden 3 ay önce kayıt yaptıranlar hacca giderken, bizlere çıkmıyor. Gayri ciddi uygulama yapılıyor” dedi.

 

MAHKEMEYE GİDECEK

“Hakkımı istiyorum” diyerek tepkisini dile getiren Karaalp, “Çekilişlerin her türlüsü kumara girer diye fetva veriliyor. Şansım yok ise ölene kadar hacca gidemeyecek miyim? 1 milyon 200 bin kişi havuzda hacca gitmek için bekliyor. Sıradan gönderilseydi en az iki defa hacca giderdim. Anayasa Mahkemesi’ne giderek hakkımı arayacağım” açıklamasında bulundu.

 

YÜZLERCE İNSAN VAR

Hacca gidiş ücretlerinin her yıl arttığına da değinen Remzi Karaalp, şöyle konuştu: “Geçen sene 2 bin 800 dolar olan hacca gidiş ücretleri bu yıl 3 bin 700 dolar oldu. Kim bilir seneye ne kadar olacak? Daha ne kadar bekleyeceğiz? Kocaeli’de yüzlerce, ülke genelinde binlerce insan benim durumumda. Diyanet İşleri gereğini yapmalıdır. Her sene sağlıklı olacağız diye bir şey yok. Ayaklarımız tutarken hacca gitmek istiyoruz.”

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
71 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Çocukların Güvenliği İçin Denetimler Yapıldı
SPOR
6 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden Türkiye Şampiyonluğu
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince Kent Lokantası’nda Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
Trafikte Yeni Dönem: Ehliyet İptali ve Rekor Cezalar
ASAYİŞ
50 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması Kapanış Programı Yapıldı
ASAYİŞ
39 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 600 Bin Dal Makaron Ele Geçirildi