Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

HDP il başkanı Akgül, kafa tuttu

HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, Nevruz programına ilişkin 19 Mart'ta yapılacak olan kutlamanın resmi makamlarca yasaklandığını söyledi. 21 Mart tarihinde kutlama yapmak için yeniden başvurduklarını ifade eden Akgül, "Eğer 21 Mart tarihi de yasaklanırsa herkes kendi mahallesinde kutlar" dedi.

 HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, Nevruz programına ilişkin 19 Mart'ta yapılacak olan kutlamanın resmi makamlarca yasaklandığını söyledi. 21 Mart tarihinde kutlama yapmak için yeniden başvurduklarını ifade eden Akgül, "Eğer 21 Mart tarihi de yasaklanırsa herkes kendi mahallesinde kutlar" dedi.

HDP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Nevruz programına göre kutlamalar Kocaeli'de 19 Mart tarihinde yapılacaktı. Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede 21 Mart tarihi dışındaki tarihlerde kutlamaların yapılamayacağı belirtilmişti. 19 Mart tarihine Nevruz kutlaması yapmak isteyen HDP, kutlama tarihini 21 Mart olarak değiştirip tekrardan başvuru yaptı.


PROTESTO EDİLECEK
Nevruz kutlamalarını 19 Mart tarihine göre programlayan HDP, İçişleri Bakanlığı'nın almış olduğu kararı protesto edecek. HDP'liler 19 Mart günü saat 13.00'te HDP Darıca İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması gerçekleştirecek. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, "19 Mart'ta yapacağımız kutlama yayınlanan genelgeyle iptal edildi. 21 Mart'ta kutlama yapmak için tekrardan başvuru yaptık. Bu başvurunun sonucu bekliyoruz" dedi.


HERKES MAHALLESİNDE KUTLAR
21 Mart'ta kutlama yapmak için yaptıkları başvurunun reddedilmesi ihtimaline karşı kutlamalardan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Akgül, "Nevruz geçmişten beri Türkiye'de sorun oldu. Mücadeleler neticesinde bayram havasında kutlanması gelenek haline geldi. Türkiye'nin içinde bulunduğu gergin ortam nedeniyle iktidarı hak ve özgürlükleri kısıtlamak istiyor. Eğer 21 Mart tarihi için yaptığımız başvuru reddedilirse herkes kendi mahallesinde kutlayacak" dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
42 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Silahlı Yağma Suçlusuna Geçit Verilmed
ASAYİŞ
4 Kez Görüntülendi.
Darıca’da Silahlı Tehdit Şüphelisi Yakalandı, Tutuklandı
KÖRFEZ
14 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Doğa Yürüyüşü Gençlerle Hayat Buldu
DERİNCE
10 Kez Görüntülendi.
Derince’de Kariyer ve İstihdam Buluşması 22 Kasım’da Gerçekleşiyor
BAŞİSKELE
9 Kez Görüntülendi.
Başiskele’de Gönül Bağı Projesi Yeniden Sahada
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Tarıma Güçlü Destek: 1.450 Ton Tohum Toprakla Buluştu
DERİNCE
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Başkan Gökçe’nin STK’larla Güçlü İş Birliği Buluşması
ASAYİŞ
17 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Silahlı Saldırı Girişimi: 11 Şüpheli Gözaltında
ASAYİŞ
128 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Öğretmene Cinsel İstismar Davası: 204 Yıl Hapis Talebi
ASAYİŞ
17 Kez Görüntülendi.
Dilovası’ndaki Patlamada Soruşturma Derinleşti: 11 Şüpheli Gözaltında