Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Türkiye'deki Alman okulları yine kapalı

Alman diplomatik temsilciliklerine yönelik olası terör saldırısı nedeniyle geçtiğimiz hafta iki gün kapalı kalan İstanbul'daki Özel Alman Lisesi, 21 Mart Pazartesi günü de Nevruz nedeniyle kapalı kalacak.

 İstanbul'da Alman diplomatik temsilciliklerine yönelik terör saldırısı ihtimali nedeniyle Perşembe ve Cuma günleri kapalı kalan İstanbul'daki Konsolosluğa bağlı Alman okulu, 21 Mart Pazartesi günü de Nevruz nedeniyle kapalı kalacağı bildirildi. 

Alman basınına yansıyan haberlere göre, Cuma günü başlayacak Paskalya tatiline kadar çocuklarını kreş ya da okula gönderip göndermeme konusunda karar velilere bırakıldı. Alman lisesinin kapalı olup olmadığı konusunda bilgi yer almazken, lisenin idari açıdan başka bir kuruma bağlı olduğu hatırlatıldı.

Bu arada Ankara'da Alman Büyükelçiliğine bağlı Ernst Reuter okulu da internet sayfasında paylaştığı bilgide, okulun 21 Mart Pazartesi günüden 1 Nisan Cuma gününe kadar kapalı olduğunu duyurdu. Yazıda gerekçe bildirilmedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı, terör tehdidi nedeniyle Ankara'daki Alman Büyükelçiliği ve okulu ile, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve Alman okulunu 17 ve 18 Mart günlerinde kapama kararı almıştı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
187 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.