Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Engin Koyun 25 milyona arsa aldı

Derince Belediyesinin Yenikent Mahallesindeki 25 dönümlük arazisinin satışı meclis salonunda gerçekleştirildi. Engin Koyun’un Yelkent ve Türköz firmalarının girdiği ihalede teklifler 24,780 ve 24,800 olarak verildi.

 
Derince Belediyesinin Yenikent Mahallesindeki 25 dönümlük arazisinin satışı meclis salonunda gerçekleştirildi. Engin Koyun’un Yelkent ve Türköz firmalarının girdiği ihalede teklifler 24,780 ve 24,800 olarak verildi.

Türköz daha sonra ihaleden çekildi. Başkanın zorlamasıyla Yelkent firması son fiyat 24900 teklifini başkanın 25 milyon yazmasıyla teklife razı oldu ve arazinin yeni sahibi oldu.

Derince Belediyesi 2007 yılında toplu konut yapmak amacıyla TOKİ’den satın aldığı Yenikent Mahallesi bölgesindeki yaklaşık 25 dönümlük araziyi, dün ihale ile satışa çıkardı. Geçen dönem Dr. Aziz Alemdar döneminde aynı yerde  belediyenin diğer  17 dönümlük arazisi satışa çıkmış ve araziyi Büyükşehir Belediyesi Kent Konuta Yenikent’te İnci Evleri projesini, Kent Meydanı yapım işi ve Derince Belediye binası yapması şartıyla vermişti.


İKİ TEKLİF BEKLENİYOR
Belediye Meclis salonunda gerçekleşen İhaleye Belediye Başkanı A.Haydar Bulut Başkanlık etti. İhaleye Körfezli Türköz firması ve Engin Koyun’un Yelkent firmaları katıldılar. CHP Belediye Meclis üyesi Ali Kocatürk’te ihaleyi takip etti. Kapalı zarf usulü ile gerçekleşen ihalede firmalar ilk tekliflerinde Yelkent firması 24,800,Türköz firmasıda 24 780 fiyat verdiler. Daha sonra Başkan fiyatı yukarı çekelim önerisiyle Türköz firması son fiyat olarak 24,820,Yelkent ise 24,850 teklif verdiler. Başkan biraz daha yükseltelim önerisine Türköz bizim için yeterli çekiliyoruz dediler. Yelkent firmasıda 24,850 tekliflerinin geçerli olduğunu söyledi. Başkan Bulut, Teklifler sonrası bakın basın burada satamadı yazarlar gelin bunu düz 25 milyon yapalım önerisine Yelkent fiyat yeterli diyerek direndi. Fakat başkanın ısrarlı yükseltme önerisine firma 24,900 son fiyat dedi. Fakat Başkan ben burayı 25 Milyon artı KDV yazıyorum diyerek Yelkent firmasına verdi. Firmada Başkanın ısrarlarına dayanamayarak fiyatı kabul etmek zorunda kaldı. İmzaların atılmasından sonra Yelkent firması yetkilileri Mahmut Koyun ve Adem Ceylan hayırlısı olur her iki taraf içinde dediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
185 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.