Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Yaman, “Su dünyamızın en büyük sorunu”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Dünya Su Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yaman, suyun dünya ve insanlık için önemine değinirken, içme suyu konusunda ve yatırımlar konusunda Kocaeli’de başarılı çalışmalara imza atan İSU’yu da kutladı.

 
AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Dünya Su Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yaman, suyun dünya ve insanlık için önemine değinirken, içme suyu konusunda ve yatırımlar konusunda Kocaeli’de başarılı çalışmalara imza atan İSU’yu da kutladı.
 
Dünya Su Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Her yıl Mart ayının 22'sinde Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya genelinde kutlanan bu özel günün amacı ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla oluşturulmuştur.
BİNLERCE İNSAN SUSUZLUKTAN ÖLÜYOR
Dünyada binlerce insan susuzluktan ölüyor. Ve temiz su bulma dünyanın en büyük sorun olmaya başlamıştır. O yüzden Birleşmiş Milletler, suyu koruyarak kullanmakla ilgili çok önemli düzenlemeler yapılıyor. Kyoto sözleşmesi imzalanıyor. Bütün dünya liderleri küresel ısınma ve su meselesi üzerine bir araya geliyor”
2050 YILINDA MİLYONLARCA İNSAN SU SIKINTISI YAŞAYACAK
Çocuklara daha iyi bir dünya bırakılması gerektiğini anlatan Yaman, “Bize şu anda verilen bilgilere göre 2050’de yine milyonlarca insan daha fazla su sıkıntısı yaşayacak ve su bulmakta zorlanacak. Onun içindir ki oksijenden sonra yaşamın en büyük armağanı olan su olmazsa olmaz unsurumuzdur. Suyun doğru kullanımı ve israfı tüm insanlığın ortak sorunudur. Suyun yaşamsal önemi günümüzde, sosyal, çevresel, stratejik ve ekonomik boyutlarıyla ele alınmaktadır. Şunu çok iyi bilmekteyiz ki; su toprağa hayat veren, toprağın bereketine bereket katan ana unsurudur. Ekonomik kalkınma ve refahımız için; gıda üretimi için; sağlıklı bir hayat için; en temel ihtiyacımız olan içme suyu temini için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz ülke genelinde çok ciddi yatırım yapıyor.
İSU BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR
DSİ’nin ülke genelinde yaptığı yatırımlar ülkemizin geleceği için ne kadar önemliyse Kocaelimizde de Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırımlar bizler için o kadar önemlidir. Allah’a şükür ki İSU’nun başarılı ve tecrübeli ekibi Kocaelimiz de çok önemli yatırımlara imza atmaktadır. 2004 yılında kurulan ve geçen 12 yıllık süreç içerisinde toplam 14 bin km uzunluğunda içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu altyapı yatırımı yapan ve kayıp kaçak oranının neredeyse yok olmasını sağlayan, Dere ıslahları ile yüzey sularını kontrol alına alarak İzmit Körfezi’nin kirlenmesinin önüne geçen, Türkiye’nin en çok ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine sahip olan, bu tesisleri verimli çalıştırarak yüzde 99 arıtma oranı ile İzmit Körfezi ve Karadeniz sahillerini kirlilikten arındıran İSU’nun başarıları bizlerin gururu olmuştur. Gururumuz olan İSU’nun bundan sonrada yaşamsal sorunumuz olan suyun doğru kullanımı konusunda güzel projelere imza atacaktır.
SU GÜNÜNÜ KUTLADI
Dünyamızın gelecekte karşılaşabileceği en önemli meselelerden biri suyun doğru kullanımı konusunda bilinçlendirilmenin artması temennisiyle 22 Mart Dünya Su Günü’nün, Dünyamıza, Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÜLTÜR
9 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi’nden Ücretsiz Tiyatro Kayıtları Başladı
ASAYİŞ
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kasten Yaralama Suçundan Aranan Şahıs Tutuklandı
EKONOMİ
12 Kez Görüntülendi.
Çimsa’dan Türkiye’ye 250 Milyon $ Yatırım, 1,5 Milyar $ İhracat Katkısı
İZMİT
6 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi’nden Çocuklara Oyuncak Kütüphanesi ve Atölye Etkinlikleri
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
KOTO Başkanı Necmi Bulut Mısır’da İş Birliği Protokolüne İmza Attı
ASAYİŞ
79 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Banka Kartı Dolandırıcılığından Aranan Şahıs Tutuklandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Kaçak Makaron Operasyonunda 1 Kişi Gözaltında
SİYASET
13 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Türkkan,TBMM’de VakıfBank Personel Vakıfları İçin Soru Önergesi Verdi
KOCAELİ
17 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Körfez’de Yol Konforunu Artıran Çalışma
EKONOMİ
83 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Ticaret Odası’ndan Girişimcilere KOSGEB Destekleri Bilgilendirmesi