Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Son 136 yılın en sıcağı geliyor

NASA, 1880 yılından bu yana en sıcak yılın 2016 olacağını açıkladı.

 Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsüne (GISS) göre, 1880 yılından bu yana en sıcak yıl 2016 olacak.

GISS Direktörü Gavin Schmidt, yaptığı açıklamada, nisan ayındaki kara ve deniz sıcaklığının, 1951-1980 yılları ortalamasının 1,1 santigrat derece üzerinde gerçekleşti.

Bu yılın nisan ayının 1880'den bu yana ortalama en sıcak dönem olduğunu ifade eden Schmidt, bundan önce en yüksek sıcaklığın 2014 ve 2015 yıllarında ölçüldüğünü kaydetti. Küresel bazda sıcaklık ortalamalarının Ekim 2015'ten bu yana her ay arttığına işaret eden Schmidt, 2016'nın 1880'den bu yana en sıcak yıl olacağını kaydetti.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen aralık ayında gerçekleştirilen 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) 196 ülke, küresel ortalama sıcaklık artış limitinin 1,5 ile 2 derece arasında sınırlandırılmasını içeren belge üzerinde anlaşmaya varmıştı.  22 Nisan'da BM Genel Merkezinde devlet ve hükümet başkanlarının da katılımıyla törenle imzaya açılan belge, bugüne kadar toplam 175 ülke tarafından onaylanmıştı.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt: “Zor Olsa da Körfez İçin Değer”
GÖLCÜK
18 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Osmanlı Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor
ASAYİŞ
15 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Günübirlik Ev ve Araç Kiralama Denetimi Gerçekleştirildi
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
8 Yıldır Aranan Hükümlü Kocaeli’de Yakalandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Minik Yetenekler Körfez'de Zafer Bayramı Coşkusuyla Sahada
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Gölcük’teki Hırsızlık Olayı İstanbul’da Çözüldü
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Temizlendi, Göl Yeniden Hayat Buldu
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Eş Zamanlı Denetimlerle Sahada
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
42 Kocaeli Tanıtım Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
ASAYİŞ
114 Kez Görüntülendi.
Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs İzmit’te Yakalandı