Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Başkan Üzülmez Bosnadaydı

TDBB yönetim kurulu üyesi de olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığını yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeleri ile birlikte “Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi” için Saraybosna’ya gitti.

 TDBB yönetim kurulu üyesi de olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığını yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeleri ile birlikte “Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi” için Saraybosna’ya gitti. Bosna programı çerçevesinde zirve konuklarıyla birlikte Başkan Üzülmez de, “508. Ayvaz Dede Şenlikleri” ne katıldı.

Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklardan Belediye Başkanlarının katılımı ile “Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi” geçtiğimiz hafta sonu Saraybosna’da gerçekleştirildi. Zirveye TDBB’nin üyelerinin bulunduğu 10 ‘dan fazla ülkeden 200 kadar belediye başkanı yanında Bosna Hersek Başbakanı ve Dışişleri Bakanının da aralarında yer aldığı üst düzey siyasilerde katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığını yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin yönetim kurulu üyesi de olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, Bosna Hersek Programına katıldı. Farklı bölge ve ülkelerden belediye başkanları ile biraraya gelen Başkan Üzülmez, zirvede bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.  Farklı kültürleri yerinde gören zirve katılımcıları ortak tarihi ve kültürel mirasları da hatırlama imkanı buldular.

Avrupa’nın göbeğinde Osmanlı ruhu yaşadık

Bosna Hersek programı çerçevesinde zirve katılımcılarından Başkan Üzülmez de, Boşnakların Müslüman olmasının en önemli simgelerinden Akhisarlı Ayvaz Dede anısına 508. Kez düzenlenen şenliklerine katıldı. Ayvaz Dede Şenliğine katılan Başkan Üzülmez, “Şenlikte Bosnalı kardeşlerimizin Türkiye’ye olan büyük sevgisini görme imkanı buldum. Ayvaz Dede Şenliklerinde bütün ihtişamı ile Osmanlıdan kalan emanetlerini sergilemeleri beni gururlandırdı. Ayvaz Dede buluşması, Türkiye Bosna Hersek kardeşliğinin tarihe geçmesine vesile oluyor” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt: “Zor Olsa da Körfez İçin Değer”
GÖLCÜK
18 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Osmanlı Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Günübirlik Ev ve Araç Kiralama Denetimi Gerçekleştirildi
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
8 Yıldır Aranan Hükümlü Kocaeli’de Yakalandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Minik Yetenekler Körfez'de Zafer Bayramı Coşkusuyla Sahada
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Gölcük’teki Hırsızlık Olayı İstanbul’da Çözüldü
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Temizlendi, Göl Yeniden Hayat Buldu
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Eş Zamanlı Denetimlerle Sahada
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
42 Kocaeli Tanıtım Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
ASAYİŞ
114 Kez Görüntülendi.
Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs İzmit’te Yakalandı