Kategoriler

SÖZ KOCAELİ

Başiskele'de 50 bin kişi iftar yaptı

Başiskele Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında tarihin tozlu sayfalarını farklı bakış açısıyla irdeleyen Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Başiskele halkı ile buluştu.

 Başiskele Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında tarihin tozlu sayfalarını farklı bakış açısıyla irdeleyen Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Başiskele halkı ile buluştu. 
Ramazan ayının coşkusu Başiskele halkının ve diğer ilçelerden gelen misafirlerin katılımı ile hafta içi her akşam Başiskele Sahili’nde devam ediyor. Yediden yetmişe her vatandaşa hitap eden zengin programları ile Başiskele Belediyesi, sadece Başiskele' ye değil tüm Kocaeli' ye coşku dolu bir Ramazan yaşatıyor. Gönül köprülerinin kurulduğu, kardeşlik ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı iftar yemeklerinde şimdiye kadar yaklaşık 50 bin kişi orucunu açtı. Başiskele nüfusunun yarıdan fazlasının tercih ettiği iftar ve Ramazan programları 1 Temmuz akşamına kadar devam edecek.

İftarın ardından sahne alan birbirinden değerli sanatçılar en güzel eserlerini seslendirirken sohbet havasında geçen programlara da halk yoğun ilgi gösteriyor. Akademisyen ve aynı zamanda televizyon programcısı olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılımı ile gerçekleşen programda tarih konuşuldu. Tarihten örnekler veren Şimşirgil “Eskiden ramazan ayı öncesinde fakir olanlar ramazan ayı sonunda zengin olurlardı. Şimdi ise sadakaları bir yere koyun herkes zekâtını verse Türkiye’de tek bir fakir bile kalmaz. Ancak herkes zekâtını hakkı ile verecek” dedi. Ramazan orucunun sevabını kimsenin bilemeyeceğine dikkat çeken Şimşirgil, çünkü cenabı hak oruç benim içindir. Sevabını ben vereceğim demiştir. Dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
55 Kez Görüntülendi.
Başkan Şener Söğüt, “Hereke Halısı’na değer katıyoruz”
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
27 Kez Görüntülendi.
ASKON KOCAELİ’DEN, İZMİR’E ZİYARET
KOCAELİ
122 Kez Görüntülendi.
Ailem Kocaeli Projesi Kapsamında, Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZ TİCARET ODASINDA, KARİYER GÜNLERİ
DERİNCE
10 Kez Görüntülendi.
Derince Meclisi’nde, Tek Gündem Maddesi Karara Bağlandı
EKONOMİ
94 Kez Görüntülendi.
Kamuda Tasarrufcuk Önlemlerinde,İtibardan Tasarruf Edilmedi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “STK’larımızla işbirliği içinde çalışacağız”
EKONOMİ
171 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu
ASAYİŞ
60 Kez Görüntülendi.
63 Düzensiz göçmen, yakalandı
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
Körfez’de parklara, güvenlik kameraları yerleştiriliyor