Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ SERASINDA YEŞİLLİKLER YETİŞİYOR

Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serada yetiştirdiği fidanların yanı sıra yol açımları ve genişletmesi neticesinde yerlerinden sökülen ağaç ve bitkilerinde bakımlarını gerçekleştiriyor.

 

      Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü  Serası'nda, mevsimlik çiçeklerin yanısıra  farklı türlerde birçok ağaç çeşidi, yıllık ortalama 5 bin adet yetiştiriliyor. 250 m2 alan üzerine kurulu olan Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Serasın’da daldan çelikleme yöntemiyle fidan üretimi yapılıyor. Ziraat Mühendisi Gözetiminde serada yetiştirilen çiçek, bitki ve ağaçlar toprakla buluşturuluyor. Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan park ve refüjlerde kullanılan fidanlar Gölcük’ün hem görünümüne hem de oksijen ihtiyacına katkı sağlıyor.


 
HERŞEY DAHA YEŞİL BİR GÖLCÜK İÇİN

   
  Gölcük Belediyesi vatandaş odaklı yaptığı hizmetlerin yanı sıra doğaya karşı olan sorumluluklarını da en iyi şekilde yerine getiriyor. Yeşili koruyan aynı zamanda daha yeşil bir Gölcük için yeşil alanları günden güne arttıran Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri serasında dikilmek üzere süs bitkileri yetiştiriyor. Çelikleme yöntemi ile yetiştirilen bitkiler park alanlarına ve yeşil alanlara dikilecek. Özellikle yapılan yol açımı, taş duvar vb. çalışmalarda yolda kalan ağaçlar yerlerinden sökülerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde toprakla buluşturularak dikim zamanı ihtiyaç duyulan başka yerlere nakilleri yapılıyor. 

     
  
Ortalama her sene 3 bin çiçeği ve fidanı halka ücretsiz dağıtan Gölcük Belediyesi, ayrıca kamu kurumlarının iç mekan çiçeklerinin de sezonluk bakımlarını yapıyor. İlçe genelinde zorunlu nedenle sökümü yapılan ağaç ve çalılar, seraya getirilerek uygun ortamda yaşaması sağlanıyor. Sökümden sonra serada bakımı ilaçlaması yapılan ağaç ve bitkiler daha sonra uygun park ve bahçelerde belirlenen yerlere dikiliyor. 

 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
187 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
12 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.