Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Körfez için sağlıkta dev bir adım

Marmara’nın projelerle anılan ilçesi Körfez’de yeni bir proje daha hayata geçiyor. Körfez Belediyesi, kentte sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesi’ne tam donanımlı ek bina yapacak.

 KÖRFEZ İÇİN SAĞLIKTA DEV ADIM ATILDI

Marmara’nın projelerle anılan ilçesi Körfez’de yeni bir proje daha hayata geçiyor. Körfez Belediyesi, kentte sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesi’ne tam donanımlı ek bina yapacak.

MODERN VE TAM DONANIMLI YENİ BİR EK BİNA İNŞA EDİLECEK

Sanayinin kalbi olan Körfez’in geçişindeki stratejik konumu vesilesiyle gündüz nüfusunun yerleşik nüfusunun birkaç katına çıkması ile hem Körfezlilerin hastane ihtiyaçlarını karşılamak ve hem de farklı bölgelerden gelen hastaların karşılanması amacıyla Körfez sınırları içerisinde Belediye Başkanı İsmail Baran’ın gayretleri ile Çamlıtepe Mahallesinde bulunan Devlet Hastanesine modern ve tam donanımlı yeni bir ek bina inşa edilecek.

KÖRFEZ’DE PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİRİLİYOR

Körfez; her geçen gün farklılaşan, güzelleşen önemli projelere ev sahipliği yapıyor. Bu çerçevede Körfezlilerin rahatını, konforunu ve sağlığını düşünerek hareket eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, büyüyen ve gelişen Körfez’e yakışır projeleri bir bir hayata geçiriyor.

TAM DONANIMLI MODERN BİR HASTANE YAPILACAK

Körfez Belediyesi’nin yaptığı imar uygulamalarıyla sağlanan arazi üzerinde yükselecek olan hastane yaklaşık 5 bin metre kare alana sahip. Yaklaşık 6 Milyon TL’ye mal olacağı tahmin edilen hastanenin tek kişilik ve çift kişilik odalardan oluşacak. Bunun yanı sıra yeni oluşturulacak acil servisin ameliyathanelere giden kısmı tüp geçit şeklinde oluşturulacak. Böylelikle doktorların hastalara müdahalesinin daha erken şekilde yapılması sağlanacak. Projenin içerisinde ayrıca ameliyathane, yoğun bakım, resusitasyon odası, hasta muayene alanları, müşahede odası, müdahale odası, bekleme alanları, triyaj alanı, kritik hasta bakım birimi, primer tedavi birimi, görüntüleme ünitesi, travma odası, tedavi alanı dekontaminasyon-arındırma odası, 112 istasyon birimi, laboratuvar ve kan alma odası, doktor ve personel dinlenme odası, kantin, hasta ve hasta yakınları için bekleme alanları ve engelli wc bulunacak.

YENİ YAPILACAK DEVLET HASTANESİ UZUN VADEDE TÜM BEKLENTİLERİ KARŞILAYABİLECEK

Planlama çalışmalarının devam ettiği projede planlanan proje çalışmasıyla ilgili Körfez Devlet Hastanesinde proje mimarlarından brifing alan Başkan Baran, “İlçemizin artan nüfusu düşünüldüğünde mevcut hastanenin halkımıza hizmet noktasında yetersiz kaldığını gördük. Bunu göz önüne alarak mevcut hastanemizin olduğu bölgeye yeni ve modern bir ek bina yapıyoruz. Uzun vadede tüm beklentileri karşılayabilecek, halka en kaliteli ve hızlı hizmeti verecek donanımla olacak bir hastaneyi halkımızın hizmetine sunacağız.” Dedi.

Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Sarıışık, “Göreve geldiğim süre itibari ile sürekli bu konu üzerinde Belediye Başkanımız İsmail Baran ile istişare halindeyiz. Şunu söyleyebilirim ki çok gayretli ve istekli bir Belediye Başkanına sahibiz. Başkanımız, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ve proje mimarlarımız ile birlikte Körfez’in sağlık açısından daha verimli bir hale gelmesi için kolları sıvadık. İnşallah modern ve daha geniş kapasiteli devlet hastanesini halkımızın hizmetine sunacağız.” Dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Masalın Sesi, Çocuklarla Buluştu
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Vali Aktaş Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Narkotik Operasyonları: 189 Şüpheli Yakalandı
SİYASET
19 Kez Görüntülendi.
Erbakan’dan ABD Üslerine Sert Tepki
ASAYİŞ
214 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Organize Suç Örgütlerine Operasyon
SPOR
43 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Liderlik Koltuğuna Oturdu
İZMİT
10 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Sosyal Belediyeciliğin Güçlü Adımları
ASAYİŞ
50 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
Pazarcılar Odası’ndan İzmit Belediyesi’ne Servis Tepkisi
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 60+ Aktif Yaşlanma Kulübü’nde Güvenlik Eğitimi