Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kent estetiği için tabelalar kaldırılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte görsel kirlilik oluşturan tabelalar için çalışma başlattı. Yol kenarlarında yer alan irili ufaklı reklam tabelaları ve totemler zabıta ekiplerince kaldırılıyor.Çalışma kentin görsel açıdan daha güzel görünmesi amacıyla yapılıyor.

 Kent estetiği için tabelalar kaldırılıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte görsel kirlilik oluşturan tabelalar için çalışma başlattı. Yol kenarlarında yer alan irili ufaklı reklam tabelaları ve totemler zabıta ekiplerince kaldırılıyor.Çalışma kentin görsel açıdan daha güzel görünmesi amacıyla yapılıyor.

 

KANUNA AYKIRI TABELALAR

Kocaeli ili idari sınırları içerisinde reklam, tabela ve totemlerin yol açabileceği görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve kent estetiğine katkıda bulunmak için uygulama yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği’ne ve 2918 Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı ve izinsiz olduğu tespit edilen reklam tabelalarıyla totemler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince birlikte kaldırılıyor.

 

İZİN ALMADAN TABELA DİKMEYİN

1 Kasım 2016 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nce sağlanan teknik ekip ve ekipman ile birlikte Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde tabelalar kaldırılmaya başlandı. Tabela kaldırma işlemleri diğer ilçelerde de devam edecek. Bu proje kapsamında çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekipleri, iş yerlerinin ve firmalarının reklamını yapmak isteyen vatandaşların ilgili belediyeden izin almadan reklam araçları dikmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
39 Kez Görüntülendi.
Derince’de Ormanlar İçin El Ele: Kadırga’da Temizlik Seferberliği
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Emniyeti’nden Hırsızlık Hükümlüsüne Nokta Operasyon
SAĞLIK
6 Kez Görüntülendi.
Derince Hastanesi’nde Ruh Sağlığı Kadrosu Güçleniyor
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
OYAK Çimento’nun İK Direktörlüğü Eda Güzeldemir Demiray’a Emanet
SPOR
22 Kez Görüntülendi.
Aşıla; Kocaelispor’un yanında
SİYASET
58 Kez Görüntülendi.
Aşıla, Gençleri yalnız bırakmadı
KARAMÜRSEL
53 Kez Görüntülendi.
Aşıla, sabotaj ihtimaline dikkat çekti
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Sağlık Çalışanları 18 Ağustos’ta İş Bırakıyor
EKONOMİ
40 Kez Görüntülendi.
Polisan Holding’den 2025’in İlk Yarısında 2,8 Milyar TL Gelir
KÖRFEZ
22 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Mahalle Şenlikleri Miniklere Tatil Coşkusu Yaşatıyor