Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Öğrencilere Bilinçli Tüketici Eğitimi

Tüketiciyi Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Bilinçli Tüketici” konulu bilgilendirme çalışması Yarımca Ortaokulu ve Tevfik Fikret Ortaokulu’nda gerçekleşti.

 Öğrencilere Bilinçli Tüketici Eğitimi

Tüketiciyi Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Bilinçli Tüketici” konulu bilgilendirme çalışması Yarımca Ortaokulu ve Tevfik Fikret Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Bilinçli Tüketici konulu bilgilendirme çalışmasına KTO Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı ve KTO yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kocaeli İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan katıldı. Çalışma sonunda öğrencilere kumbara dağıtımı yapıldı. Bu sayede öğrencilere her daim bilinçli tüketici olmaları öğütlendi.

“İhtiyaç Kadar Alışveriş Yapılmalı”

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı eğitim öncesi yaptığı konuşmada bilinçli tüketici olmanın önemine ve ihtiyaç kadar alışveriş yapmanın gerekliliğine değindi. “Siz gençlerin daha bilinçli olup evde ailelerinizi de bilgilendirmeniz oldukça önemli, sizler bilinçli tüketici olursanız ilerde sizin yetiştireceğiniz nesil de bilinçli tüketici olur.” Diyerek salondaki bütün çocuklara sevgilerini sundu.

“Bilinçli Tüketici Olun”

Bilinçli Tüketici konulu sunumu öğrencilere İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya yaptı. Uzunkaya tüketicilerin bir mal alırken nelere dikkat etmesi gerektiğiyle haklarını nasıl ve ne şekilde kullanmaları gerektiğini anlattı. Gereğinden ve ihtiyaçtan fazla alışveriş yapıldığı takdirde bilinçsiz tüketici olunduğuna değinen Uzunkaya ayıplı mal ve hizmetler, garanti belgesi, CE işareti ve kullanma kılavuzu gibi pek çok konu hakkında öğrencilere bilgi verdi. Uzunkaya bilgilendirmenin sonunda “Körfez Ticaret Odası katkısıyla sizlere kumbara dağıtılacak. Anneniz size 5 TL veriyorsa ve sizin 3 TL’ye ihtiyacınız varsa kalan 2 TL’yi bu kumbaraya atın. Bilinçli tüketici olun.”diyerek sözlerini noktaladı.

Eğitimi dikkatle dinleyen öğrenciler eğitim sonunda dağıtılan kumbaralara da büyük ilgi gösterdi. Kumbara dağıtımını KTO Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı ve yönetim kurulu üyeleri ile Kocaeli İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya bizzat yaptı.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SİYASET
35 Kez Görüntülendi.
Genç refahtan anlamlı pankart
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Refah gençliğinden Sumud daveti
EKONOMİ
15 Kez Görüntülendi.
Zeytinoğlu: Eylül Enflasyonu Son 8 Ayın Zirvesinde
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
KTO 2025 Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu Suçundan Hükümlü Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Hükümlüsü T.Y. Operasyonla Körfez'de Yakalandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Perşembe Pazarı’nda Esnafla Buluştu
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Radar Denetimlerinde Yeni Dönem: Şeffaf ve Önleyici Uygulamalar Geliyor
ASAYİŞ
57 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucuya Geçit Yok: 189 Şüpheli Yakalandı
İZMİT
15 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Patili Dostlara Özel Festival Başlıyor