Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

İslamın sancaktarı olmak kolay değil

İzmit Belediyesi, Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi ve Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliğinde kızlar arası naat okuma yarışması gerçekleştirildi. Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi'nde gerçekleşirken yarışmaya 19 İmam Hatip Lisesi’nden kız öğrenciler katıldı.

 İzmit Belediyesi, Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi ve Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliğinde kızlar arası naat okuma yarışması gerçekleştirildi. Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi'nde gerçekleşirken yarışmaya 19 İmam Hatip Lisesi’nden kız öğrenciler katıldı. 

Büyük ilgi gören yarışmayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı, Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Muhammet Kocakaya, ile veliler de takip etti. Yarışmanın açılışında konuşan Başkan Doğan,  “bu coğrafyada var olmanın bir anlamda kale olmanın, İslam’ın ve İslam ülkelerinin sancaktarı olmanın çok kolay olmadığını biliyoruz. Bize böyle bir görev verilmiş.  Bu topraklarda kalmak için verdiğimiz mücadelelerdeki en büyük en büyük gücümüz değerlerimize, geleneklerimize, birliğimize beraberliğimize sahip çıkışımızdır” dedi.

 

EĞİTİME AYRILAN BÜTÇE SAVUNMAYI GEÇTİ

 

Konuşmasında son 15 yılda eğitimde gelinen noktaya da değinen Doğan “   hükümetimiz eğitim konusunu her şeyden önde tutuyor. Son 15 yılda ülkemizdeki eğitimde gelinen noktayı hepimiz görüyoruz. Tarihte ilk defa eğitim için ayrılan bütçe savunma bütçesinin önüne geçti.   Tepegözü dahi olmayan okullardan akılı tahtaları olan sınıflara, bilgisayar sınıflarından her türlü teknik donanıma sahip okullara geçtik.

 

GÖREV KABUL ETTİK

 

Biz de asli görevlerimiz arasında olmamasına rağmen eğitime destek olmayı kendimize görev kabul ettik. Şimdiye kadar 70 dan fazla okula çok amaçlı salon, öğretmenler odası, veli bekleme yeri, kütüphane ve Atatürk büstü kazandırdık. Her yıl binlerce öğrenciye etüt merkezilerinde ücretsiz eğitim verip kitap desteğinde bulunuyoruz.  Okul hizmet masamızla okullarımızın tadilat ihtiyaçlarına destek oluyoruz. Milli Eğitim konusunda her şeyi devletten beklenmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuya toplumun her kesimin sahip çıkıp destek olması gerekir. Çünkü eğitim kurumlarındaki çocuklarımız çok iyi şartlarda yetişmeli. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız bizim için çok önemli. Biz bu hizmetlerimizi kendimize görev bildik.

 

PEYGAMBER EFENDMİZİN ÇİZGİSİNDE ÇALIŞIYORUZ 

 

İzmit Belediyesi olarak bizler, Peygamber efendimizin çizgisinde çalışmaya gayret eden bir anlayıştayız. Peygamber efendimiz genç dostuydu, gençlere çok güvenirdi. Hatta en önemli komutanlarını  gençlerden seçerdi. Bugün bu anlayış çok güzel gerçekleşiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız genç dostu bir cumhurbaşkanı, gençlere çok güveniyor” şeklinde konuştu.  

 

 DOĞAN’A TEŞEKKÜR

 

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader de yaptığı konuşmasında “bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan belediye başkanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.  İzmit Belediyemizin eğitimle ilgili yaptığı çalışmaları hepimiz görüyoruz.  Eğitim gönüllüsü bir belediye başkanımız olduğu için çok şanslıyız” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SİYASET
13 Kez Görüntülendi.
Aydın; iktidara yüklendi
GÜNDEM
78 Kez Görüntülendi.
Orman yanarsa gelecek söner
DERİNCE
44 Kez Görüntülendi.
Derince’de Ormanlar İçin El Ele: Kadırga’da Temizlik Seferberliği
ASAYİŞ
35 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Emniyeti’nden Hırsızlık Hükümlüsüne Nokta Operasyon
SAĞLIK
8 Kez Görüntülendi.
Derince Hastanesi’nde Ruh Sağlığı Kadrosu Güçleniyor
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
OYAK Çimento’nun İK Direktörlüğü Eda Güzeldemir Demiray’a Emanet
SPOR
22 Kez Görüntülendi.
Aşıla; Kocaelispor’un yanında
SİYASET
59 Kez Görüntülendi.
Aşıla, Gençleri yalnız bırakmadı
KARAMÜRSEL
55 Kez Görüntülendi.
Aşıla, sabotaj ihtimaline dikkat çekti
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Sağlık Çalışanları 18 Ağustos’ta İş Bırakıyor