Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Entelektüel dünyanın yeni buluşma adresi: “Kartepe Zirvesi”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye uluslararası yeni bir zirve kazandırıyor. Türkiye ve dünyayı yakından ilgilendiren sosyal ve siyasal konuları ele alacak zirve her yıl Eylül-Ekim aylarında Kartepe’de gerçekleşecek.

 Entelektüel dünyanın yeni buluşma adresi: “Kartepe Zirvesi”

                                                                            

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye uluslararası yeni bir zirve kazandırıyor. Türkiye ve dünyayı yakından ilgilendiren sosyal ve siyasal konuları ele alacak zirve her yıl Eylül-Ekim aylarında Kartepe’de gerçekleşecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Kartepe Zirvesi bu yıl “Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler – Küresel Etkiler, Medya ve Demokrasi – Sempozyumu ile start alacak. 26-28 Ekim tarihlerinde ilki gerçekleşecek olan zirveye, Türkiye ve dünyadan çok sayıda bilim insanı, entelektüel, siyasetçi ve medya mensubu katılacak.

 

ULUSLARARASI YENİ BİR MARKA: KARTEPE ZİRVESİ

Küresel bir aktöre dönüşen ülkemiz, dünya sorunlarından doğrudan etkilenen bir konumda bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi muhatabı olduğumuz konularda; ulusal ve uluslararası katılımcılar tarafından ortaya konulacak yeni vizyonlar için Kartepe’de her yıl zirve düzenleyecek. Kartepe Zirvesi, her yıl ele aldığı konuyla çözüm önerileri geliştiren, doğru ve faydalı çıktılar elde edilen bir zirve olarak gelenekselleşecek. Projenin öncüsü olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; “Türkiye ve insanlık olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Yeniden kurulmakta olan dünyanın, iyi ve doğru kurulması için üzerimize düşeni yapmak en önemli vazifemiz. Kartepe Zirvesi’ni iyi, doğru ve güzel bir gelecek için hayata geçiriyoruz. Hayra niyet ettik. Hayırlı olacak inşallah.” Dedi.

 

DAVOS ÖRNEĞİ

Zirve, küresel krizlerin ve işbirliği fırsatlarının her alandan üst düzey isimler tarafından tartışıldığı Davos ve benzeri zirvelerin ülkemizdeki örneği olmayı hedefliyor. Hali hazırda gördüğü ilgi bu iddiasını gerçekleştireceğini gösteriyor. Düzenlenen her bir zirveden sonra yayınlanacak Zirve Bildirgesinde, küresel ve bölgesel sorunların analizi yapılacak. Geliştirilen çözüm önerileri dünya kamuoyuna ilan edilecek. Zirve bildirgeleri ilgili konunun muhatabı olan ulusal ve uluslararası kuruluşlar, politika yapıcılar ve karar vericilerle paylaşılacak.

 

7 KITADAN 34 ÜLKE KARTEPE ZİRVESİ’NDE

Kocaeli Kartepe Zirvesi, hem bölgesel hem de küresel olayların bilinmeyen, görünmeyen yönlerini bilim insanları, entelektüeller, siyasetçiler, medyacılarla birlikte ele alacak. Bu yıl düzenlenecek ilk zirvenin ana etkinliği 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu. Zirve kapsamında yapılacak sempozyumun yanı sıra, yerli ve yabancı katılımcılar tarafından konferans ve paneller düzenlenecek. Bu yıl Kartepe Zirvesi’nin, 7 Kıta 34 ülkeden katılımcısı olacak. Bilim insanları, 15 Temmuz İşgalci Darbe Girişimi ve dünyada son yarım yüzyılda gerçekleşen beş yüze yakın darbenin anatomisini ortaya koyan bildirileriyle, dünya darbeler düzeninin karanlıkta kalan yönlerini ortaya koyacak.

 

KARTEPE ZİRVE BİLDİRGESİ

Kartepe Zirvesi 2017 Bildirgesi ile ortaya çıkacak verim dünya kamuoyu ile paylaşılacak. Sempozyum için gönderilen tebliğler üzerinde Bilim Kurulu’nun çalışmaları devam ediyor. Zirve ile ilgili detaylar için www.15temmuzsempozyumu.com Kartepe;Doğal güzellikleri ve kayak merkezleri ile İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü arasında yer alan Kocaeli’nin 1602 rakımlı en güzel köşesi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
37 Kez Görüntülendi.
“4 Mevsim Kocaeli” Fotoğraf Yarışması Başvuruları Sürüyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademisyenlerine Cumhurbaşkanından Bilimsel Onur Ödülü
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Dernek Binasında Kumar Operasyonu
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Emniyeti’nden Göçmen Kaçakçılığına Darbe
KÖRFEZ
22 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Mimar Sinan Mahallesi’nde Altyapı Çalışmalarını İnceledi
KÜLTÜR
13 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Tanıtım Atağıyla 15 Milyon Kişiye Ulaştı
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu Suçundan Hükümlü Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
Darıca’da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Yakalandı
ASAYİŞ
140 Kez Görüntülendi.
41 İlde Dolandırıcılık Şebekelerine Darbe: 206 Tutuklama
KÖRFEZ
16 Kez Görüntülendi.
Yarımca Sahilinde Sporun Yeni Adresi Hizmete Açıldı