Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

İsteseydim savaş çıkarırdım

Kocaeli’de FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kapsamında hazırlanan 872 sayfalık Donanma İddianamesinde 53’ü tutuklu 92 sanığın hakkında açılan davanın üçüncü gününde, sanık savunmalarının dinlenmesine devam edildi.

 
Kocaeli’de FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kapsamında hazırlanan 872 sayfalık Donanma İddianamesinde 53’ü tutuklu 92 sanığın hakkında açılan davanın üçüncü gününde, sanık savunmalarının dinlenmesine devam edildi.

15 Temmuz öncesinde Harp Filosu Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici’nin mahkemeye yaptığı savunmayla başlandı. Ekici, emniyet ve savcılıktaki ifadelerini o dönemlerde fiili şiddete maruz kaldığını iddia ederek reddetti.

"İSTESEYDİM RUSYA İLE SAVAŞ ÇIKARIRDIM"

Mahkemedeki savunmasında, darbe sürecinde veya öncesinde herhangi bir örgütsel yapı içerisinde illegal çalışmalar ve faaliyetlerde bulunmadığını belirten Ekici ifadesinde şunları söyledi:"Ben illegal bir yapı içerisinde olsaydım uçak düşürme olayında Rusya ile savaş çıkarırdım. O dönem angajman kuralları yetkisi bendeydi ve benim darbeyle hiç bir ilgim yok. Benim tek kusurum 15 Temmuz’dan sonra Gölcük’ten ayrılmak oldu. Oradan ayrıldığım için çok pişmanım."

ŞAKA YAPIYOR SANMIŞTIM

Darbe girişimin ardından panik yaptığı için Gölcük’ten ayrılarak İstanbul’a kaçtığını ve burada sanıklardan dönemin Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Kuzey Grup Görev Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ile bir evde saklandığını belirten Ekici, evde kaldığı süre boyunca Hayrettin İmren’in agresif tavırlar sergilediğini söyledi. Hayrettin İmren’in çok gergin olduğunu ve geceleri uyumadığını söyleyen Ekici, "Hayrettin İmren çok gergindi biz onu ara ara teselli etmeye çalışıyorduk. Bir gün evde oturup haberleri izlerken Hayrettin İmren bana dönüp gülerek, 'Yakalanırsak bütün suçu senin üzerine atacağım' dedi. Ben şaka yapıyor sanmıştım ama meğerse gerçekmiş. Hayrettin İmren son günlerde stres altındaydı bir gece cinnet getirmiş eline bıçak alıp bizi öldürmek istemiş, ama sakinleşince bu kararından vazgeçmiş. Bunu da daha sonra kendi bize söyledi” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
57 Kez Görüntülendi.
İzmit’te “Güvenli Okul” Denetimleri Yapıldı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Çınarları Güne Sporla Başlıyor
ASAYİŞ
5 Kez Görüntülendi.
20 Yıl Hapis Cezası Bulunan Hükümlü Operasyonla Yakalandı
ASAYİŞ
4 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs İzmit’te Yakalandı
DERİNCE
11 Kez Görüntülendi.
Derince’de Yerel  Üreticinin Yanındayız
KÜLTÜR
38 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Mevlana’nın Vuslat Yıldönümünde Manevi Gece
ASAYİŞ
24 Kez Görüntülendi.
Türkiye Genelinde Siber Suç Operasyonu: 301 Şüpheli Yakalandı
KÖRFEZ
24 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Gençler İçin Kariyer Günü Düzenleniyor
KOCAELİ
36 Kez Görüntülendi.
 Dijital Dünyada Kadın Güvenliği Kocaeli’de Masaya Yatırıldı
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Kandıra’da Aranan Hükümlü Operasyonla Yakalandı