Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Akçaray’da Deray Tatbikatı yapıldı

Ağustos ayında vatandaşların hizmetine sunulan Akçaray tramvay hattında teknik çalışmalar ve eğitimler devam ediyor. Önceki gün Akçaray tramvay hattında görevli teknik personelin katıldığı raydan çıkma (deray) tatbikatı yapıldı.

 Akçaray’da Deray Tatbikatı yapıldı

 

Ağustos ayında vatandaşların hizmetine sunulan Akçaray tramvay hattında teknik çalışmalar ve eğitimler devam ediyor. Önceki gün Akçaray tramvay hattında görevli teknik personelin katıldığı raydan çıkma (deray) tatbikatı yapıldı. Vatmanların, teknik personelin ve kontrol merkezi dahil hiçbir ekibe bilgi verilmeden yapılan tatbikat, tamamen gerçeğe yakın bir senaryo ile gerçekleştirildi. Senaryo gereği raydan çıkarılan tramvay aracı, olay yerine gelen teknik ekip tarafından başarılı bir şekilde rayına koyuldu.

 

EN UZAK NOKTAYA 11 DAKİKADA MÜDAHALE

Tatbikatta senaryo gereği tramvay aracı raydan çıkarıldı ve telsizlerden kontrol merkezine acil müdahale anonsu geçildi. Kontrol merkezine anons yapıldıktan sonra tatbikat sorumlusu kronometresini başlatarak ekibin olay yerine gelmesini bekledi. Olay, kontrol merkezine bildirilmesinden sonra teknik ekip 11 dakikada olay yerine gelerek çalışmalarına başladı.

 

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

Tramvay aracının raydan çıkması (deray) durumunda teknik ekiplerin olaya ne müdahale etme sürecini test etmek amacı ile gerçekleştirilen tatbikata 15 personel yer aldı. Daha önce, gece ve gündüz olmak üzere iki kez tatbikat gerçekleştirilmişti. İşletmenin devreye alınıp yolcu taşımacılığının başlamasından sonra yapılan bu üçüncü tatbikatta teknik ekipler otogar bölgesinde bulunan hizmet binasından ilk yardım aracı ile olay yerine intikal ettiler. Raydan çıkan tramvay aracına ilk yardım aracı ve iki adet deray aracı ile müdahale edildi.

 

ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Akçaray’ın Sekapark’taki istasyonunda gerçekleştirilen tatbikatta, kontrol merkezi ve teknik ekipteki hiç kimse önceden bilgilendirilmedi. Sekapark bölgesindeki durakta araç raydan çıkarıldı. Daha sonra olay kontrol merkezine ulaştığı andan itibaren teknik ekip müdahale etmek için olay yerine hareket etti. Olay yerine gelen ekipler tarafından öncelikle gerekli güvenlik önlemleri alındı. Ekipler iki adet deray aracı ve diğer ekipmanlar ile raydan çıkmış olan tramvay aracını tekrar rayına koydular. Zamanında yapılan müdahale sayesinde seferler aksamadan ve yolcular mağdur edilmeden sorun giderildi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KANDIRA
132 Kez Görüntülendi.
Kandıra’da Tehlikeli Deniz Şartları Nedeniyle Plaj Yasağı
İZMİT
9 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi’nden İlk Nohut Hasadı
ASAYİŞ
3 Kez Görüntülendi.
Kuzey Marmara Otoyolu'nda Feci Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 12 Yıl Hapis Cezası Bulunan Hükümlü Yakalandı
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Hükümlüsü Kocaeli’de Yakalandı
GÜNDEM
38 Kez Görüntülendi.
KAMU İŞÇİLERİYLE HÜKÜMET ARASINDA ZAM ANLAŞMASI SAĞLANAMADI
KOCAELİ
64 Kez Görüntülendi.
Komek Sepeti, yaz finaline, renk kattı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Güney Metro Hattı’nın, proje ihalesine 3 teklif
İZMİT
48 Kez Görüntülendi.
İZMİT BELEDİYESİ’NDEN, KADIN VE ÇOCUKLARA DESTEK PROTOKOLÜ
KOCAELİ
25 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ SU KAZALARI ENGELLEME MERKEZİ (KOSKEM) SAHİL GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYOR