Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Körfez’de 170 taşeron işçisi kadroya geçiyor

Körfez Belediyesi, bünyesindeki taşeron işçilerin Körpaş’a geçişi için işlemlere başladı.

Körfez’de 170 taşeron işçisi kadroya geçiyor

Körfez Belediyesi, bünyesindeki taşeron işçilerin Körpaş’a geçişi için işlemlere başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen taşerona kadro müjdesiyle birlikte yaklaşık 900 bin taşeron işçi, kadronun verileceği tarihi beklemeye başlarken, Körfez Belediyesi’nde taşeronlar için müjdeli haber geldi. Hükümet, tasarıya son şeklini vermek için çalışmalarını sürdürürken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatı ile ‘taşeron’ olarak görev yapan 170 işçinin Körpaş’a geçişleri için işlemler başlatıldı.

EVRAKLARINI HAZIRLADILAR

Taşeron işçiler tek tek Körpaş’a çağırılarak evrakları hazırlanması istendi. Bazı basın kuruluşlarında yer aldığı gibi; ‘Tazminatlarından vazgeçmeleri için zorla imza attırılıyor’ şeklindeki iddiaların ise asılsız olduğu belirtildi. Hükümet tarafından taşeron yasasına son şekil verilmesi ve meclisten geçmesi sonrasında Körfez Belediyesi’ndeki taşeronların geçişi de yapılacak.

DAHA GÜÇLÜ BİR AİLE OLUYORUZ

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’de işçiler arasında asla ‘taşeron’ veya ‘kadro’ diye ayrım yapmadıklarını belirterek, “Taşeron işçilerimizin kadroya alınması konusunda hükümetimiz gerçekten önemli bir adım attı. Bu bizleri de fazlasıyla sevindirdi. Çünkü birçok haktan yoksunlardı. Arkadaşlarımız 170 taşeron olarak görev yapan çalışma arkadaşlarımızın geçişi için çalışmalara başladı. Yasanın geçmesi sonrası onların işlemleri de hemen vakit kaybetmeden başlayacak” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
71 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Çocukların Güvenliği İçin Denetimler Yapıldı
SPOR
5 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden Türkiye Şampiyonluğu
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince Kent Lokantası’nda Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
Trafikte Yeni Dönem: Ehliyet İptali ve Rekor Cezalar
ASAYİŞ
50 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması Kapanış Programı Yapıldı
ASAYİŞ
39 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 600 Bin Dal Makaron Ele Geçirildi