Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

DARICA FARABİ DEVLET HASTANESİEĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ OLDU

Ak Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Zeki AYGÜN Ak Parti Kocaeli İl binasında milletvekili başvurusunu gerçekleştirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile resmi ziyaretler çerçevesince Özbekistan ve Güney Kore’ye gitmişti. Bir haftalık ziyaret sonrası ülkemize dönen Milletvekili Aygün, milletvekili aday adaylarına yapılan temayüllere başkanlık yapmak üzere Samsun ilinde görevlendirilmişti. Ak Parti’de aday adaylarının heyecanlı bekleyişleri sürerken Ak Parti Genel Merkez tarafından aday adaylarına mülakatlar hızla devam etmekte.

Kocaeli Milletvekili Zeki AYGÜN Ak Parti Genel Merkezinde Adıyaman, İzmir 1 ve 2. Bölgeler, Kilis, Ordu, Samsun ve Siirt illerinin mülakat komisyonda Milletvekili aday adayları ile mülakatlara devam etmekte. Kocaeli ilimizde enerji ve sağlık başta olmak üzere bir çok alanda sorumluluk üstlenen Zeki AYGÜN, sağlık alanında önemli bir gelişmeye dikkat çekti. Aygün gazetemize yaptığı açıklamada;

Kocaeli ilimizin en çok göç alan ilçelerinden birisi olan, ilimizin Batı bölgesine hakim, Dilovası, Çayırova, Darıca ve İstanbul’un Anadolu yakasına yakın olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi, yoğun bir nüfusa hizmet vermektedir.

350 yataklı, günlük yaklaşık 5000 poliklinik hastasının hizmet aldığı hastanede;  14’ü yenidoğan olmak üzere, toplam 57 yoğun bakım yatağı, 8 yataklı yanık ünitesi, 9 yataklı palyatif ünitesi, 32 yataklı fizik tedavi ünitesi, 22 oda ile hizmet veren fizik tedavi merkezi, taş kırma ünitesi ve modern doğum SDL ünitesi mevcuttur.

Uzun süredir başarılı ve verimli çalışmalarıyla adından bahsettiren gebe eğitim sınıfları, aylık yaklaşık 350 normal doğum sayısı ve sezaryen oranı düşüklüğü ile ilgili teşekkür belgesine sahip olup, bebek dostu hastanemiz, anne dostu hastane olma yolunda da çalışmalarını tamamlamak üzeredir.

Sağlık çalışanları çocukları için kreş imkânı bulunan hastanede, fiziksel imkânları iyileştirilmiş sağlık kurulunda günlük 70 hastaya rapor verilmektedir.

Darıca Farabi Devlet Hastanesi 100.000 M2 arsaya sahip olup, fiziki kapasite artımına uygundur.

Hastanemiz bünyesinde KETEM ve 112 acil sağlık istasyonu hizmetleri barındırmaktadır.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
35 Kez Görüntülendi.
 Dijital Dünyada Kadın Güvenliği Kocaeli’de Masaya Yatırıldı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kandıra’da Aranan Hükümlü Operasyonla Yakalandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Suçundan, Aranan Şahıs Körfez'de Yakalandı
KOCAELİ
8 Kez Görüntülendi.
Doğa Katliamına, 7 Milyon 478 Bin TL Ceza
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
HSK Kararnamesi ile Görev Yeri Değişiklikleri
İZMİT
12 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi’nden Gençlere Avrupa Fırsatları Semineri
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Operasyon
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
Hayat Kimya’nın Trijenerasyon Tesisi İki Ödül Kazandı
KÖRFEZ
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Gıda Denetimlerini Sıklaştırdı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademik Birikimini Dijital Dünyaya Taşıyor