Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Meclis üyeleriyle yatırımları gezdi

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, belediye meclis üyeleriyle birlikte Körfez’de yapımı devam eden projeleri gezdi. 400 milyonluk yatırımı sahada anlatan Başkan Baran, “Bunlar benim değil, bizlerin eseri” ded

Körfez’de göreve geldiği günden bu yana 400 milyon liralık yatırımı hayata geçiren ve Körfez’de rekor yatırım bütçelerini gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, belediye meclis üyeleri ile birlikte yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Körfez Kampüsü, Sarnıç Han, Hereke Kalesi, İlimtepe Kültür Merkezi, Kıl Çadır ve diğer yatırımları yerinde gören meclis üyelerine hem Başkan İsmail Baran hem de yetkili birim müdürleri çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

YATIRIM TURU YAPILDI

Başkan Baran, ilk olarak meclis üyeleriyle Tütünçiftlik sahilde bulunan sosyal tesislerde kahvaltıda bir araya geldi, ön bilgi ile projeler hakkında bilgiler aktardı. Meclis üyeleri dışında AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt ve MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu’nun da içerisinde yer aldığı heyet, ilk olarak Sarnıç Han İş Merkezi’ne geçti. Yeniden çalışmaların başladığı Sarnıç Han hakkında bilgiler veren Başkan Baran, kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

BİLGİLER AKTARILDI

Meclis üyeleri daha sonra Körfez’de kültürel etkinliklerin yeni durağı olan Aşık Mevlüt İhsani Kıl Çadırı’na geçti. Meclis üyeleri tarafından beğenilen kıl çadırda bir süre sohbet edildi. Daha sonra Kuzey Mahallesi’nde yapımı devam eden Yeşil Camii Şadırvan ve Taziye Evi’ndeki süreç yetkililer tarafından yerinde bilgi aktarıldı. Sonraki durak ise Körfez Kampüsü oldu.

BÖLGEYE DEĞER KATACAK

Başkan Baran, ağustos ayı içerisinde son eksikliklerin de giderilmesiyle Kocaeli Üniversitesi’ne binayı teslim edeceklerini belirterek, “Bölgeye her anlamda değer katacak bir proje oldu. Çalışmalarda sona doğru gelindi. Ağustos ayı içerisinde de binayı üniversitemize teslim edeceğiz. İlk etapta 2 bin 500 öğrenci eğitim görecek. Daha sonra bu sayı 4 bin 500’e yükselecek” dedi.

MANZARASI BÜYÜLEDİ

Heyet daha sonra adeta tarihe şahitlik eden Hereke Kalesi’ndeki çalışmaları inceledi, surlardan hem Hereke’nin hem de Körfez’in eşsiz manzarasını izledi. İkinci etap çalışmalarında da sona yaklaşılan Hereke Kalesi’ndeki gezi sonrası meclis üyeleri Yukarı Hereke’de yapımı tamamlanan Ahmed-i Hani Parkı ve İlimtepe Kültür Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

BAŞARI HEPİMİZİN

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, hayata geçirilen her projede meclis üyelerinin de katkısı olduğunu belirterek, “Bu projeleri sadece ‘ben’ yapmadım, bizler yaptık. Hepsinde sizlerin emeği var. Körfez’e kattığımız her değer sizlerin desteği ile oldu. Mecliste yakaladığımız uyum, beraberinde başarıyı getirdi” ifadelerini kullandı. Meclis üyeleri de hem geziden dolayı hem de bilgilendirmelerden dolayı Başkan İsmail Baran’a teşekkür etti.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
EKONOMİ
78 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Ticaret Odası’ndan Girişimcilere KOSGEB Destekleri Bilgilendirmesi
KOCAELİ
27 Kez Görüntülendi.
ORC Anketinde Kocaeli’de Başkan Büyükakın'ın Oy Kaybı Dikkat Çekti
BAŞİSKELE
5 Kez Görüntülendi.
Başiskele’de Başkan Özlü, Üstyapı Çalışmalarını Hız Kesmeden Sürdürüyor
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Gebze’de Kasten Yaralama Olayında Şüpheli Tutuklandı
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Çocuklara Ara Tatil Şenliği
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde Patlama ve Yangın
KOCAELİ
49 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Büyükşehir’den Çevreyi Koruma ve Denetim Hamlesi
ASAYİŞ
15 Kez Görüntülendi.
İzmit’te 23 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
GTÜ Avrupa Üniversite Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor
EKONOMİ
7 Kez Görüntülendi.
KOTO’dan Hibe ve Fon Kaynakları Eğitimi