Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 17 AĞUSTOS’U ANDI

İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik bölgesinde yaptırılan 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’ni ziyaret etti.

İzmit Belediyesinin davetiyle İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, başkanlar ve sağlık çalışanların rehber eşliğinde yaptığı müze gezisinde duygusal anlar yaşandı.

Deprem simülasyonu, üç boyutlu görsel alanları, depremle ilgili görsellerin ve canlandırmaların yer aldığı müzede; deprem gerçeğinin unutturulması ve gelecek nesillerin deprem bilinciyle yetişmeleri amaçlanıyor.

Ergüney “Türkiye her geçen gün afetlere daha hazır hale geliyor”

Müze gezisi sonrasında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney; “17 Ağustos’ta Deprem Anma ve Farkındalık Müzesini gezerek, tesisi incelemek, personelimizle birlikte daha bilinçli hale gelmek amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirdik. Afetlerde sağlık boyutu çok önemli. Özellikle depremlerde ilk müdahale eden AFAD ve UMKE ekibi (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) 7/24 olarak hizmet veriyor. Türkiye her geçen gün afetlere daha hazır hale geliyor. Tabiki bu durum gurur verici. Vatandaşlarımızdaki bilincin daha iyi olması gerekiyor. Zihniyet değişimi gerekiyor. Bu sebeple afetlerin unutulmaması için kamu kurumlarımızın da bu tip tesisleri yaparak insanları bilinçlendirmesi son derece önemli. Afetleri hafızalarımızda taze olarak tutmak gerekiyor. Bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince’de 6 Eylül’de Çifte Tören Heyecanı
ASAYİŞ
4 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Kaçak Tütün Operasyonu: 75 Bin Makaron Ele Geçirildi
KÖRFEZ
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt’ten Zabıta Haftası’na Anlamlı Kutlama
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Körfezray’da İlk Tünel Kazısı Bakan Uraloğlu’nun Katılımıyla Başlıyor
ASAYİŞ
59 Kez Görüntülendi.
İnşaat Şantiyesinde Kanlı Saldırı: Bir İşçi Ağır Yaralandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Kaçak Tütün Operasyonu: 6 İşyerine Baskın
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Oyak Çimento’nun Yeni Tesisi İçin “ÇED Gerekli Değildir” Kararı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Hakkında Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
KÖRFEZ
9 Kez Görüntülendi.
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Körfez’de Gerçekleştirildi
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince’de Üreten Belediyecilik Modeli Hayata Geçiyor